Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A liszteket, sajtot, sót, cukrot, köményt egy tálba teszem. Hozzáadom a vajat. Meglangyosítom a vizes tejet, az élesztőt elkeverem benne, beleöntöm a tálba. Egy villával összekeverem, majd kézzel jól átgyúrom, dagasztom, kb. 5 percig. Ha kíván, akkor vizet tehetünk hozzá, de csak evőkanalanként.
Letakarva hagyom kelni duplájára.
Ha megkelt, átgyúrom a tésztát, egy vastagabb hengert formázok belőle, és késsel kb. 20-25 egyforma szeletet vágok. 10 percig pihentetem, majd egyenként 35 cm hosszú rudakat sodrok a szeletekből (vagy ahogy a leghosszabb tepsi engedi). Beleteszem a tepsibe egymás mellé. Pár csepp tejjel elkevert tojássárgájával megkenem. Beszórhatjuk durva sóval, köménymaggal, szezámmaggal is, én most nem tettem. Hagyom 10 percet kelni, addig begyújtom a sütőt 200 fokra, betolom a tepsit, és aranysárgára sütöm őket, kb. 15-20 perc alatt.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
15 perc után sűrűn figyelni kell
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
nyuszko0
2013.05.18 22:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tálba teszem, vizes tejet, élesztőt elkeverem, villával összekeverem, vastagabb hengert, leghosszabb tepsi, tepsibe egymás, tojássárgájával, evőkanalanként, Meglangyosítom, Beszórhatjuk, tojássárgája, köménymaggal, aranysárgára, összekeverem, szezámmaggal, szeletekből, leghosszabb, késhegynyi, olvasztott, pihentetem, Beleteszem, finomliszt, rétesliszt, kávéskanál, liszteket, elkeverem, Hozzáadom, beleöntöm, egyenként, begyújtom, vastagabb, Óriásropi, finomliszt, rétesliszt, friss élesztő, kávéskanál cukor, teáskanál, evőkanál olvasztott, feles keveréke, finomra reszelt sajt, késhegynyi őrölt kömény, tojássárgája,
|
|
|
|
|