Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
BAKONYI SERTÉSSZELET recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagyobb vagy 8 kisebb csont nélküli sertésszelet (leginkább karaj, de nagyontarjából is) nem túl vékonyra
» 50 dkg gomba fölszeletelve
» 1 vöröshagyma apró kockákra vágva
» egy kisebb zöldpaprika
» egy paradicsom
» só
» őrölt bors
» pirospaprika
» étolaj
» egy kis pohár tejföl (1,7 dl körül, azt hiszem)
» liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
Egy lábasban kis olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk a forró olajon. (Annyi húst teszünk a lábasba, amennyi elfér egymás mellett az alján. 3-4 percig sütjük mindkét oldalukat, aztán a szeleteket kiszedjük, félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes hús meg nem pirult.)
Miután az összes húst átsütöttük, a visszamaradt olajba szórjuk az apró kockákra vágott hagymát. Egy-két percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a paradicsomot. (A paprikát én nem vágom össze, mert a főzés végén, miután az íze belefőtt, ki szoktam venni az ételből. A paradicsomot viszont lehúzott héjjal, kimagozva, apró kockákra vágva teszem a mártásba.)
Amikor a gomba levet eresztett, visszapakoljuk a hússzeleteket is a fazékba. Ha kell, kis vizet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Ha kell, közben pótoljuk az elpárolgó vizet.)
A tejfölt csomómentesre keverjük egy evőkanál liszttel.
Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a lisztes tejfölt, és 5-6 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük egy kis sóval, borssal.
Megjegyzés / tipp:

A kész ételt általában nokedlivel tálalják, de nálunk van, aki rizzsel, van, aki tésztával szereti. Tálalásnál meglocsoljuk még egy kis tejföllel.

Jó étvágyat!
0 komment 21 ember kedveli birann
2013.07.27 14:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket sózzuk, hússzeletek mindkét, forró olajon, szeleteket kiszedjük, összes húst, visszamaradt olajba, apró kockákra, csapott evőkanál, kicsumázott paprikát, főzés végén, paradicsomot viszont, gomba levet, elpárolgó vizet, tejfölt csomómentesre, evőkanál liszttel, lisztes tejfölt, kész ételt, utánízesíthetjük, pirospaprikával, gombaszeleteket, összeforraljuk, visszapakoljuk, hússzeleteket, csomómentesre, hússzeleteket, fölszeletelve, pirospaprika, félretesszük, visszamaradt, paradicsomot, sertésszelet, paradicsomot, meglocsoljuk, SERTÉSSZELET, hússzeletek, megpirítjuk, kevergetjük, zöldpaprika, kicsumázott, beletesszük, vöröshagyma, megszórjuk, nokedlivel, gomba fölszeletelve, kisebb zöldpaprika, paradicsom, őrölt bors, pirospaprika, étolaj, pohár tejföl körül hiszem, liszt,
Bundázott karfiolgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Boleró szelet
0 komment 2 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Hortobágyi aprópecsenye
0 komment 28 ember kedveli
Light Karácsonyi Fatörzs
0 komment 5 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Pogácsa óvári sajttal
0 komment 3 ember kedveli
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Rizs-hússal és zöldségekkel.
0 komment 6 ember kedveli
Gombás tészta
0 komment 1 ember kedveli
Epres rebarbara lekvár
0 komment 1 ember kedveli
Rostélyon sült húsrudacska
0 komment 1 ember kedveli
Citromos sertésszelet
0 komment 3 ember kedveli
burgonya fasírt
0 komment 11 ember kedveli
Mákos kocka
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.