Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra. A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt, vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ledaráljuk a mákot és hozzákeverjük a cukrot. A kifliket karikára vágjuk, és egy kivajazott tálra rakjuk. Meglocsoljuk a tejjel, és a mákot rászórjuk. Így folytatjuk, amíg tart az anyagunk! A tetejét meglocsoljuk a mézzel, és a sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra, sütjük. Amíg a guba sül, addig elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy több tejet adunk hozzá, mivel mártás lesz. Cukorral és a vanillin cukorral ízesítjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tipp: a gubát ízesíthetjük fahéjjal, citromhéjjal, és akár gyömbérrel is. Finomabb lesz, ha a tejhez adunk 1db tojássárgát! Az sem rontja el, ha sütés előtt meglocsoljuk mézzel!
|
|
|
|
0 komment
|
14 ember kedveli
|
jancsiba1
2011.12.13 00:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hozzáírt mennyiségű, sütőt bekapcsoljuk, tejet csipet, vanília belsejével, héjával együtt, vajjal felforraljuk, kifliket karikára, kivajazott tálra, mákot rászórjuk, tetejét meglocsoljuk, tasakon található, vanillin cukorral, gubát ízesíthetjük, tejhez adunk, vanillincukorral, vaníliapudingot, másfélszerese, hozzákeverjük, vanillincukor, meglocsoljuk, bekapcsoljuk, felforraljuk, meglocsoljuk, ízesíthetjük, módosítással, citromhéjjal, Meglocsoljuk, tojássárgát, elkészítjük, folytatjuk, mennyiségű, Ledaráljuk, hozzáadjuk, gyömbérrel, belsejével, kivajazott, Karácsonyi, pudingpor, található, ízesítjük, kifli, evőkanál cukor, tej, csomag mazsola, 5dkg, csipet, 1csomag vanillin cukor, vanília kikapart belseje, csomag vanillincukor, cukor,
|
|
|
|
|