Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A rózsáira szedett karfiolt sós vizben majdnem puhára fözöm, leszüröm.
A karaj szeleteket enyhén kiveregetem, majd besózom és borsozom.A húst kevés olajon mindkét oldalon szép pirosra , kisütöm, majd kevés vizet öntök alá és puhára párolom.Itt is kevés folyadék maradjon alatta.
Közben elkészitem a besamell mártást. A vajat felovasztom és megszórom a liszttel,elkeverem. Addig piritom mig viágoszsemleszinű lesz.Ekkor adagonként beleöntöm a tejet , megszórom szerecsendióval, állandóan kevergetem közben, hogy ne legyen csomós.Sűrűre fözöm.
A tepsit kiolajozom a húst egymás mellé rakom A bacon szeleteket rárakom a húsokra / kicsit összehajtogatva /.A karfiot szépen elrendezem a húsok tetején.A besamellt elosztom a húsokon és megszórom reszelt sajttal.
A sütő grilljében szép pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Aki szereti karfiol helyett használhat brokkolit.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.18 16:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
rózsáira szedett, karaj szeleteket, húst kevés, besamell mártást, vajat felovasztom, tepsit kiolajozom, húst egymás, bacon szeleteket, karfiot szépen, húsok tetején, besamellt elosztom, sütő grilljében, összehajtogatva, szerecsendióval, szerecsendió, felovasztom, kiveregetem, sertésborda, szeleteket, szeleteket, kiolajozom, kevergetem, elkészitem, használhat, grilljében, adagonként, elrendezem, állandóan, beleöntöm, besamellt, elkeverem, brokkolit, megszórom, megszórom, megszórom, folyadék, borsozom, leszüröm, szelet karaj, karfiol, liszt, szerecsendió, sajt, szelet bacon, olaj, bors,
|
|
|
|
|