Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
Hozzávalók 8 főre |
» Tésztához: | » 150 g búzaliszt, | » 3 csapott teáskanál sütőpor, | » 1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű, | » 1 evőkanál porcukor, | » 1 tasak vaníliás cukor, | » 1 tojás (közepes méretű), | » 150 ml tej, | » 250 g alma. | » Szószhoz: | » 150 ml tejföl, | » 1 tasak vanillincukor, | » 1 evőkanál tojáslikőr. | » Ezenkívül: Napraforgó olaj vagy 30 g Rama a sütéshez | » Előkészítés: | » Az almát megmossuk, meghámozzuk, vékony karikákra szeleteljük. |
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet a sütőporral és a desszertöntet porral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a tojást és a tejet, és konyhai robotgéppel jól elkeverjük. A szószhoz a hozzávalókat elkeverjük. Egy teflon serpenyőben kevés olajat vagy Ramát forrósítunk. Az olajon egy szelet almát picit megpirítunk, majd rákanalazunk egy evőkanálnyi tésztát, és a palacsinta mindkét oldalát megsütjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A forró palacsintát a szósz kíséretében, és ízlés szerint fahéjas cukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.13 11:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát megmossuk, desszertöntet porral, keverőedénybe szitáljuk, hozzávalókat elkeverjük, teflon serpenyőben, szelet almát, evőkanálnyi tésztát, palacsinta mindkét, forró palacsintát, szósz kíséretében, vanillincukrot, vanillincukor, desszertöntet, Desszertöntet, keverőedénybe, hozzávalókat, rákanalazunk, Előkészítés, meghámozzuk, szeleteljük, robotgéppel, serpenyőben, megpirítunk, kíséretében, palacsintát, evőkanálnyi, forrósítunk, sütőporral, Napraforgó, elkeverjük, palacsinta, tojáslikőr, elkeverjük, palacsinta, elkeverjük, Hozzáadjuk, Tésztához, búzaliszt, csapott teáskanál sütőpor, evőkanál porcukor, tasak vaníliás cukor, tojás közepes méretű, tej, alma, Szószhoz, tejföl, tasak vanillincukor, evőkanál tojáslikőr, Előkészítés,
|
|
|
|
|