Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megszilárdulva szeleteljük.
|
|
|
|
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.14 19:26
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
cukorral habosra, megolvasztott étcsokoládét, tojások sárgáját, maradék cukorral, masszába forgatjuk, tésztát kivajazott, csokoládét darabokra, olajjal együtt, torta tetejét, összeolvasztjuk, zsemlemorzsával, Megszilárdulva, megmelegített, tojásfehérjét, megolvasztott, étcsokoládét, beleszitáljk, tortaformába, szeleteljük, étcsokoládé, Hozzáadjuk, csokoládét, elkeverjük, hozzáadjuk, kivajazott, Hozzáadjuk, kevergetve, melegítjük, Egyenként, állandóan, forgatjuk, tördeljük, behintett, darabokra, megkenjük, tojás, porcukor, liszt, sárgabaracklekvár, étcsokoládé, cukor, olaj,
|
|
|
|
|