Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dióhabos almás pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» Az alsó tésztalaphoz:
» 30 dkgliszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» csipetnyi
» A töltelékhez:
» 2 kg alma
» 20 dkg cukor
» 2 kiskanál fahéj
» A felső tésztához:
» 4 tojás
» az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje
» 6 evőkanál cukor
» 2 kanál rétes
» 6 evőkanál rétesliszt
» A tetejére:
» dúrvára darabolt dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi( 25x35 cm) aljára terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük) .A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Amikor a hab jó kemény, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, és azokkal is verjük a habot 2-3 percig. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba az előzőleg összekevert lisztet és diót.
A diós habot elsimítjuk az almatöltelék tetején, és megszórjuk a darabos dióval. és színes cukor reszelékkel.Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.10 07:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
alsó tésztalaphoz, felső tésztához, alsó tésztából, alsó tésztához, vajat összemorzsoljuk, tésztát lisztezett, nagyobb tepsi, almákat megpucoljuk, leve elpárolog, almát egyenletes, elősütött tésztára, előzőleg összekevert, diós habot, almatöltelék tetején, darabos dióval, tojásfehérjéből, összemorzsoljuk, tojássárgákat, előmelegített, Összekeverjük, beleforgatjuk, Megszurkáljuk, Előmelegített, tojássárgákat, gyúródeszkán, tojássárgája, vastagságban, tojásfehérje, almatöltelék, belekeverjük, tésztalaphoz, reszelékkel, belegyúrjuk, lereszeljük, összekevert, töltelékhez, megpucoljuk, töltelékhez, rétesliszt, lisztezett, tojáshabba, alsó tésztalaphoz, dkgliszt, vaj, porcukor, tojássárgája, csipetnyi, töltelékhez, alma, cukor, kiskanál fahéj, felső tésztához, tojás, evőkanál cukor, kanál rétes, evőkanál rétesliszt, tetejére, dúrvára darabolt,
Szabolcsi töltött káposzta kelkáposztával
0 komment 3 ember kedveli
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
Színes -töltött - sertés szelet.
0 komment 1 ember kedveli
Pokoli sertésragu
0 komment 9 ember kedveli
diétás túró torta
1 komment 11 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Citromos tárkonyos pulykaleves !
0 komment 10 ember kedveli
Barackos muffin
0 komment 1 ember kedveli
Gombás-túrós vega fasírt
0 komment 1 ember kedveli
Salsa szósz
0 komment 1 ember kedveli
Mézes puszedli
3 komment 7 ember kedveli
Amerikai citromos szelet
1 komment 2 ember kedveli
CSERESZNYE TORTA
0 komment 5 ember kedveli
Banános madártej
0 komment 3 ember kedveli
Lecsós csirke szalonnával
0 komment 2 ember kedveli
Bolognai spagetti gombával, csőben sütve
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.