Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Dióhabos almás pite recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» Az alsó tésztalaphoz:
» 30 dkgliszt
» 20 dkg vaj
» 10 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» csipetnyi
» A töltelékhez:
» 2 kg alma
» 20 dkg cukor
» 2 kiskanál fahéj
» A felső tésztához:
» 4 tojás
» az alsó tésztából megmaradt 2 tojásfehérje
» 6 evőkanál cukor
» 2 kanál rétes
» 6 evőkanál rétesliszt
» A tetejére:
» dúrvára darabolt dió
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az alsó tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, belegyúrjuk a cukrot és a tojássárgákat. A tésztát lisztezett gyúródeszkán fél centi vastagra nyújtjuk, és egy nagyobb tepsi( 25x35 cm) aljára terítjük. Megszurkáljuk egy villával, és 5 percre előmelegített sütőbe tesszük (elősütjük) .A töltelékhez az almákat megpucoljuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a cukorral és fahéjjal, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
Az almát egyenletes vastagságban az elősütött tésztára kenjük.
A 6 tojásfehérjéből a 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. Amikor a hab jó kemény, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, és azokkal is verjük a habot 2-3 percig. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba az előzőleg összekevert lisztet és diót.
A diós habot elsimítjuk az almatöltelék tetején, és megszórjuk a darabos dióval. és színes cukor reszelékkel.Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 2 ember kedveli erzsikepuskas
2014.03.10 07:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
alsó tésztalaphoz, felső tésztához, alsó tésztából, alsó tésztához, vajat összemorzsoljuk, tésztát lisztezett, nagyobb tepsi, almákat megpucoljuk, leve elpárolog, almát egyenletes, elősütött tésztára, előzőleg összekevert, diós habot, almatöltelék tetején, darabos dióval, tojásfehérjéből, összemorzsoljuk, tojássárgákat, előmelegített, Összekeverjük, beleforgatjuk, Megszurkáljuk, Előmelegített, tojássárgákat, gyúródeszkán, tojássárgája, vastagságban, tojásfehérje, almatöltelék, belekeverjük, tésztalaphoz, reszelékkel, belegyúrjuk, lereszeljük, összekevert, töltelékhez, megpucoljuk, töltelékhez, rétesliszt, lisztezett, tojáshabba, alsó tésztalaphoz, dkgliszt, vaj, porcukor, tojássárgája, csipetnyi, töltelékhez, alma, cukor, kiskanál fahéj, felső tésztához, tojás, evőkanál cukor, kanál rétes, evőkanál rétesliszt, tetejére, dúrvára darabolt,
Legényfogó leves
0 komment 8 ember kedveli
csilis bab "anyuci" módra -ezt szokta a fiam mondani ha én találom ki az ételt.
1 komment 11 ember kedveli
Káposztás bukta
2 komment 6 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Pizzás párnácska
0 komment 8 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 9 ember kedveli
Tepsis káposzta
0 komment 9 ember kedveli
Nemzetközi leves
0 komment 1 ember kedveli
Resztelt csirkemáj
0 komment 5 ember kedveli
Magyaróvári szelet sertéshússal laskagombával
1 komment 2 ember kedveli
Meggyes pudingos pite
0 komment 7 ember kedveli
Tejberizs kehely eperrel
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos bab
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.