Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst 8 kis szeletbe vágom, és klopfolóval kiverem. A megmosott paradicsomot, paprikát és a megtisztított hagymát karikára vágom, a meghámozott burgonyát is kb. fél centi vastagra felkarikázom. Mély tűzálló tálat kiolajozok, a nyers burgonyát az aljára rakom Megsózom, enyhén borsozom. A tetejére paprikát, paradicsomot és hagymát halmozok, majd ismét megsózom. Ráfektetem a hússzeleteket, és sóval, borssal, piros paprikával fűszerezem. Alufóliával letakarom, és közepes hőmérsékletű sütőben 30-35 percig sütöm, majd a fóliát eltávolítom, és még 10-12 percig sütöm, hogy a pecsenyének szép piros színe legyen.
Meg lehet bolondítani egy kis füstölt húsos szalonnával is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A hús és a köret így egyben van.
Jó étvágyat,
és az étkezés végén egy pohár finom száraz borral le kell öblíteni.
"nehogy azt higgye az étel, hogy a kutya ette meg"
|
|
|
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
galambjani
2012.12.05 16:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
jasinbure |
2013.02.05. 05:50 (#1) |
|
 |
Ez is nagyon kellemes étel, csak ajánlani tudom mindenkinek. |
| |
|
|
|
megmosott paradicsomot, megtisztított hagymát, meghámozott burgonyát, nyers burgonyát, aljára rakom, tetejére paprikát, fóliát eltávolítom, pecsenyének szép, étkezés végén, pohár finom, kutya ette, hússzeleteket, megtisztított, pirospaprika, felkarikázom, paradicsomot, hőmérsékletű, paradicsomot, zöldpaprika, szalonnával, meghámozott, vöröshagyma, bolondítani, pecsenyének, sertéstarja, klopfolóval, eltávolítom, Alufóliával, paprikával, fűszerezem, kiolajozok, Ráfektetem, pecsenyéje, paradicsom, burgonyát, burgonyát, megmosott, burgonya, paradicsom zöldpaprika, közepes vöröshagyma, pirospaprika, őrölt bors, olaj,
|
|
|
|
|