Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A töltelékhez a cukrot a vízzel sziruppá főzzük, majd a főtt áttört burgonyát és a darált mákot hozzákeverjük, kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, hajtogatjuk, a hajtogatást kétszer-háromszor megismételjük. Utoljára 3 mm vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, 1-1 kanálka mákos tölteléket rakunk rá, félbehajtjuk.
180 fokra melegített sütőben világosra sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.11 11:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízzel sziruppá, főtt áttört, darált mákot, tészta hozzávalóit, hajtogatást kétszer-háromszor, Fánkszaggatóval, megismételjük, hozzákeverjük, félbehajtjuk, összegyúrjuk, porcukorral, töltelékhez, töltelékhez, hajtogatjuk, hozzávalóit, hajtogatást, tölteléket, melegített, kinyújtjuk, világosra, kiszúrjuk, burgonyát, háromszor, tésztához, meghintve, kihűtjük, Utoljára, sziruppá, vastagra, nyújtjuk, burgonya, tésztához, liszt, csomag sütőpor, cukor, zsír, tojás, csomag vaníliás cukor, evőkanál tej, töltelékhez, cukor, víz, áttört főtt burgonya, darált,
|
|
|
|
|