Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Bográcsgulyás recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1.5kg.marhahús/lábszár (kockára vágva)
» 3 .db. vöröshagyma
» 5 .gerezd fokhagyma
» 2 ,evőkanál édes nemes pirospaprika
» 3 db zöldpaprika
» 2 db. paradicsom
» 3-4 sárgarépa
» 1 mokkás kanál csípős piros arany
» 2-3petrezselyem
» 2.kg burgonya
» 10.dkg zsír
» 1. mokkáskanál köménymag
» ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy bográcsban,
az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött
megfony-nyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak
úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül,
keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva,
10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymaggal együtt finomra vágjuk, és a húshoz adjuk a pirospaprikával
együtt. Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntünk kb. 2 deci vizet, nehogy a paprika
megégjen. Megsózzuk kezdjünk 1 csapott evő-
kanálnyival, majd az apróra vágott paprikával
és paradicsommal ízesítjük
Piros Arannyal megadjuk az erejét, lefödjük,
és nem túl erős tűz fölött (a bográcsot feljebb
emelve) a húst kb. 1,5 óra alatt majdnem teljesen puhára pároljuk. Közben néha megkeverjük, ha kell, egy kevés vizet is öntünk alá. Ilyenkor elegendő idő van arra is, hogy elkészítsük a
csipetkét.
3. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát és
a gyökeret karikákra vágjuk, a húshoz adjuk, és
addig pároljuk vele, amíg a burgonyát kényelmesen megtisztítjuk, és kb. 2,5 centis kockákra
vágjuk. A hús-hoz adjuk, annyi vizet öntünk rá
(ez nagyjából 3,5 liter), amennyi levest szeretnénk, fölforraljuk. Ekkor 1-2 negyedekbe vágott
zöldpaprikát és paradicsomot is tehetünk bele,
ha éppenséggel bőviben vagyunk.
Lefödve további kb. 30 percig főzzük úgy, hogy
15 perc elteltével bele-rakjuk az apróra szaggatott nokedlit is. Végül megkóstoljuk, utánasózzuk, fűszerezzük.
Megjegyzés / tipp:

Foszlós friss kenyeret . .
És száraz vörösborral leöblítjük.
2 komment 9 ember kedveli xamada
2011.12.20 16:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
idppp 2016.12.29. 20:19 (#2)
A recept nem említ sem csipetkét, sem nokedlit! Az elkészítési leírásban viszont szerepel mind a kettő! A gulyásba egyértelműen csipetke való! Ez nem paprikás csirke, hogy nokedlivel készítsük! Egyáltalán tudja a receptíró, hogy mi a különbség a kettő között?
volnet 2011.12.21. 12:18 (#1)
finom lehet, újévkor megfőzöm.
Címkék
lábszárat valamivel, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, köménymaggal együtt, húshoz adjuk, apróra vágott, bográcsot feljebb, kevés vizet, zöldségeket megtisztítjuk, gyökeret karikákra, burgonyát kényelmesen, hús-hoz adjuk, apróra szaggatott, pirospaprikával, összekeverjük, paradicsommal, megtisztítjuk, megtisztítjuk, Bográcsgulyás, megtisztítjuk, köménymaggal, paradicsomot, pirospaprika, zöldpaprikát, petrezselyem, fölforraljuk, megkóstoljuk, éppenséggel, kényelmesen, utánasózzuk, mokkáskanál, fűszerezzük, zöldségeket, vörösborral, elkészítsük, kanálnyival, megkeverjük, vöröshagyma, fehéredésig, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, zöldpaprika, paradicsom, sárgarépa, 2-3petrezselyem, burgonya, zsír, mokkáskanál köménymag, ízlés szerint,
Oldalas mézes-mustáros pácban
0 komment 11 ember kedveli
Piskótatekercs
0 komment 7 ember kedveli
Töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
GYÜMÖLCSÖS ŐZGERINC (sütés nélkül)
2 komment 13 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Kopasztészta 1
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos, paradicsomos csiga !
0 komment 4 ember kedveli
Gombás harcsapaprikás
0 komment 1 ember kedveli
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Rakott padlizsán rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Babos tejszínes csirkemáj
0 komment 4 ember kedveli
Gesztenyés-mandulás torta...
0 komment 8 ember kedveli
Babgulyás
2 komment 8 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Sangria by Serenella... meleg nyári napra!
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.