Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Előző este a tarját megmosom, leitatom róla a vizet és bekenem 2 dl tejföllel, majd éjszaka a hűtőben pihentetem. A zöldségeket megtisztítom. A padlizsánt szeletekre vágom, sózom és 20 percet állni hagyom. Leitatom egy papírtöltővel és kevés olajon, a szeletek mindkét oldalát megpirítom. A paradicsomot vastagabb karikára vágom, sózom, borsozom. A hagymákat és a kakukkfüvet (lehet szárított is) finomra szeletelem. A húst lemosom, leitatom a vizet, sózom, borsozom és 5 perc alatt, mind a két oldalát elősütöm. Előmelegítem a sütőt, 200 fokra. Hőálló tálba öntöm a sült hús olaját és elrendezem benne a sült padlizsánt, valamint a paradicsom karikák felét. Megszórom a hagymával és a kakukkfűvel. Ráteszem a hússzeleteket, majd betakarom a maradék padlizsánnal és paradicsommal. A tetején eloszlatom a maradék 2 dl tejfölt, megszórom a lereszelt sajttal és a sütőben, kb. 30 perc alatt, pirosra sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
sz-andi
2014.03.26 22:34
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tarját megmosom, hűtőben pihentetem, zöldségeket megtisztítom, padlizsánt szeletekre, szeletek mindkét, paradicsomot vastagabb, húst lemosom, sült padlizsánt, paradicsom karikák, maradék padlizsánnal, tetején eloszlatom, lereszelt sajttal, Tarjaszeletek, papírtöltővel, hússzeleteket, paradicsommal, paradicsomot, Előmelegítem, megtisztítom, padlizsánnal, padlizsánnal, kakukkfűvel, zöldségeket, kakukkfüvet, sertéstarja, elrendezem, padlizsánt, pihentetem, szeletekre, megpirítom, szeletelem, paradicsom, padlizsánt, paradicsom, eloszlatom, szárított, hagymákat, padlizsán, sertéstarja, tejföl, padlizsán, paradicsom, szál újhagyma, gerezd fokhagyma, kakukkfű, étolaj, füstölt sajt, ízlés szerint, ízlés szerint bors,
|
|
|
|
|