Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A hagymát apróra vágom, a kelkáposzta külső leveleit leszedem, majd alaposan megmosom a főzendő részt. A torzsáját kivágom, majd vékony csíkokra vágom.
Beleteszem egy nagy fazékba és annyi vizet öntök rá, hogy jó alaposan elfedje a káposztát.Sózom, borsozom, beleteszem a fűszereket is, a hagymát és az összezúzott fokhagymát, majd addig főzöm, míg a káposzta megpuhul.
Ha puha, akkor beledobom a felkarikázott virsliket is és elkészítem a habarást.A lisztet egy nagyon kevés vízben simára keverem, majd azt elkeverem a tejfölben.Ha sima, akkor hozzá keverem a pirospaprikát és 1-2 evőkanál forró levest, majd az egészet folyamatos keverés mellett beleöntöm a levesbe és újra forralom.Szükség esetén utána fűszerezek, sózok.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Friss fehér kenyeret kínálok mellé.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
csordasne
2013.12.08 18:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagymát apróra, kelkáposzta külső, főzendő részt, torzsáját kivágom, nagy fazékba, összezúzott fokhagymát, káposzta megpuhul, felkarikázott virsliket, nagyon kevés, egészet folyamatos, felkarikázott, pirospaprikát, pirospaprika, vöröshagyma, kelkáposzta, kelkáposzta, összezúzott, elkészítem, fokhagymát, Frankfurti, fűszereket, beleteszem, Beleteszem, fűszerezek, folyamatos, beleöntöm, torzsáját, beledobom, virsliket, majoranna, elkeverem, káposztát, tejfölben, aprított, megmosom, alaposan, kelkáposzta, kiskanál kömény, kiskanál majoranna, aprított vöröshagyma, virsli, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál pirospaprika, bors,
|
|
|
|
|
Briós
|
0 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|