Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lángolt kolbász héját lehúzzuk és felaprítjuk.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.A répát és a fehérrépát tisztítás után vékony csíkokra szeljük.
Az olajon megpirítjuk a kolbász darabokat,hozzáadjuk a hagymát,a fokhagymát,a zöldségeket.3-4 perc pirítás után 1 dl vízzel fölöntjük,beletesszük a paradicsompürét,a fölaprított petrezselyemzöldet és fűszerezzük sóval,borssal,bazsalikomma l és majoránnával.Lassú tűzön,kevergetve addig főzzük,míg a zöldségek megpuhulnak.
Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a palacsintákat a húsos raguval.
A vajon a lisztet világosra pirítjuk,felöntjük a tejjel és kevergetve lassú tűzön besűrítjük.Sózzuk ,és a reszelt sajttal elkeverjük.
A sajtos besamelmártást a legfelső palacsintára öntjük és forró sütőbe téve addig sütjük 200C fokon, míg a sajt megpirul a tetején.(Kb 15 perc)
Cikkekre vágva ,forrón kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
én a lángolt kolbász helyett házi kolbásszal készítettem, s úgy is nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.04 20:09
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lángolt kolbász, fokhagymát megtisztítjuk, fehérrépát tisztítás, olajon megpirítjuk, kolbász darabokat, zöldségek megpuhulnak, kivajazott tűzálló, húsos raguval, lisztet világosra, reszelt sajttal, sajtos besamelmártást, legfelső palacsintára, sajt megpirul, petrezselyemzöld, paradicsompürét, paradicsompüré, besamelmártást, bazsalikommal, palacsintákat, megtisztítjuk, majoránnával, palacsintára, beletesszük, felaprítjuk, megpirítjuk, zöldségeket, készítettem, fűszerezzük, fölaprított, vöröshagyma, megpuhulnak, besűrítjük, bazsalikom, fokhagymát, fokhagymát, hozzáadjuk, elkeverjük, kolbásszal, rétegezzük, szelethez, palacsinta, lángolt kolbász, nagy vöröshagyma, gerezd fokhagyma, kisebb fehérrépa, kisebb sárgarépa, csokor petrezselyemzöld, kevés őrölt bors, kiskanál majoranna, kiskanál bazsalikom, evőkanál étolaj, kisdoboz paradicsompüré, evőkanál liszt, reszelt sajt,
|
|
|
|
|