Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Tisztítást követően a combok forgójától az alsó comb felé sós újjammal 1-1 gerezd fokhagymát felnyomok, felső bőrét a hústól elválasztva fellazítom, és a bőr alatt a húst alaposan sózom, megszórom bőven rozmaringgal, majoránnával, borssal. Utána bőrére fektetem, húsos felét meglocsolom a citromlével, sózom, és a fűszerekkel megszórom, hagyom kb. 1,5 órát pihenni, hogy a fűszerek aromája a húst jól átjárja.
Közben a zöldségféléket közel azonos nagyságúra kockázom, kiolajozott tepsibe terítem, enyhén sózom, megszórom őrölt borssal, majd a combokat a zöldségágyra fektetem, és meglocsolom sistergő, forró olajjal, hogy a csirke bőrét összehúzza.
Előremelegített 220 fokos sütőbe tolom, majd 10 perc után 200 fokra mérsékelem a hőfokot. Végig fedetlenűl sütöm, mivel a sok gőz, amit a zöldségek a sütés során engednek, elég ahhoz, hogy jól átpárolódjanak a combok, és a végén pirosra sűljenek. Kb. 20 percenként saját szaftjával átkenegetem, a kiszáradás elkerülésére.
Személyenként 1 nagyobb burgonyát alapos tisztítás után hámozatlanul légmentesen alufóliába csomagolok, a sütőrácsra helyezem a tepsi mellé és ameddig a hús megsűl a burgonyák is megpuhulnak.
Ennek a bő adagnak 1,40 óra volt a sűtési ideje, 10 perc pihentetés után tálaljuk!
Tálalásnál a comb mellé szeletelem a fóliás burgonyát, és a sült zöldségkörettel (melyet friss petrezselyemmel megszórok) tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
3 komment
|
13 ember kedveli
|
feviroza
2015.09.09 16:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
samgabor |
2016.05.26. 10:57 (#3) |
|
 |
kipróbáltam! nagyon nagyon jó lett és ízlett az egész családnak. annyi, hogy nem sütőben csináltam hanem egy ilyenben
http://www.muszakiarena.hu /...-suto/3081
Ebben nem kellett neki 1 óra sem. Köszönjük a receptet! |
|
kormoska2014 |
2015.10.04. 20:05 (#2) |
|
 |
Biztos fincsi lehet!! |
|
misike65 |
2015.09.19. 10:36 (#1) |
|
 |
De imádom!! |
| |
|
|
|
combok forgójától, alsó comb, hústól elválasztva, húst alaposan, fűszerekkel megszórom, fűszerek aromája, zöldségféléket közel, zöldségágyra fektetem, csirke bőrét, sütés során, végén pirosra, kiszáradás elkerülésére, sütőrácsra helyezem, tepsi mellé, sűtési ideje, comb mellé, fóliás burgonyát, sült zöldségkörettel, zöldségkörettel, Előremelegített, petrezselyemmel, átpárolódjanak, fűszerezéséhez, zöldségféléket, személyenként, Személyenként, majoránnával, rozmaringgal, petrezselyem, csirkecombok, zöldségágyra, elkerülésére, hámozatlanul, zöldségágyon, meglocsolom, átkenegetem, meglocsolom, légmentesen, kiolajozott, citromlével, kaliforniai, fűszerekkel, elválasztva, vöröshagyma, nagyobb csirkecomb dekásak, közepes padlizsán, közepes cukkini, nagyobb vöröshagyma, gomba, fűszerezéséhez, gerezd fokhagyma, teáskanál örőlt bors, evőkanál citromlé, teáskanál, petrezselyem finomra vágva, evőkanál olivaolaj,
|
|
|
|
|