Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Keverve sült bárány feketebab mártásban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 3 evőkanál erjesztett fekete bab
» 400 g sovány báránycomb vagy lapocka
» 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
» 100 g sárgarépa gyufaszál vékony darabokra vágva
» 100 g mogyoróhagyma felszeletelve
» 1 db friss piros húsú chili
» 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
» 1 evőkanál gyömbér
» 100 g shiitake gomba a nagyobb gombafejek vastag szeletekre vágva, a kisebbek egyben
» 2 evőkanál sötét szójaszósz
» 1 evőkanál paradicsompüré
» 300 ml bárány- vagy csirkealapvagy száraz fehérbor
» Díszítéshez friss koriander
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az erjesztett fekete babot tegyük tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni 20 percig, majd jól csepegtessük le.
Szedjünk le minden zsírt a bárányról, és szeleteljük fel a húst a rostokra merőlegesen 5 mm-es csíkokra, majd a rostok mentén 5 mm-es csíkokra.
Egy wokban vagy vastag fenekű serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, s amikor egészen forró, tegyük bele a bárányt, és keverve süssük 1-2 percig, enyhén megkapatva, majd vegyük ki, és tartsuk melegen. Ha a wok vagy a serpenyő nem elég nagy, két részletben süssük.
Háztartási papírtörlővel töröljük ki a wokot vagy a serpenyőt; öntsük bele a maradék olajat, s amikor egészen forró, adjuk hozzá a répát, a mogyoróhagymát, a chilipaprikát, a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 3-4 percen át, amíg a zöldség barnulni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a gombát, és süssük még 2-3 percig.
Öntsük hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, az alaplét (bort) és az erjesztett fekete babot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 10 percig.
Főzzük a mártást nagy lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik, majd adjuk hozzá a húst, és melegítsük át az egészet 1 percig. Hintsük meg a korianderrel, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Bárány helyett használhatunk csirkét, sovány kacsát vagy a tenger gyümölcseit.
A tálaláshoz: Kínáljuk rizslisztből készült tésztával vagy rizzsel, vagy készítsünk hozzá Zöldbabot szójaöntettel.
0 komment 0 ember kedveli projo2
2013.06.05 23:18
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
nagyobb gombafejek, kisebbek egyben2, erjesztett fekete, rostokra merőlegesen, rostok mentén, wokban vagy, wokot vagy, maradék olajat, zöldség barnulni, mártást nagy, kicsit besűrűsödik, tenger gyümölcseit, paradicsompürét, paradicsompüré, mogyoróhagymát, papírtörlővel, chilipaprikát, felszeletelve, használhatunk, szójaöntettel, felszeletelve, mogyoróhagyma, rizslisztből, korianderrel, csepegtessük, szójaszószt, merőlegesen, gyümölcseit, szeleteljük, serpenyőben, Díszítéshez, besűrűsödik, szeletekre, kevergetve, gombafejek, fokhagymát, báránycomb, szójaszósz, evőkanál erjesztett fekete, evőkanál dió- vagy olívaolaj, mogyoróhagyma felszeletelve, friss piros húsú chili, evőkanál gyömbér, evőkanál sötét szójaszósz, evőkanál paradicsompüré, Díszítéshez friss koriander,
Kakaóscsiga
0 komment 10 ember kedveli
Tzatziki-sauce.
2 komment 7 ember kedveli
Aszalt gyümölcskenyér.
0 komment 6 ember kedveli
Húsos-brokkolis rakott tészta
0 komment 4 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Nemzetközi leves
0 komment 1 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Zöldséges-sonkás aszpik
0 komment 5 ember kedveli
Mézes zserbó
0 komment 8 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Kacsamáj gombás hagymamártásban.
0 komment 2 ember kedveli
Túrós-barackos-kakaós szelet
0 komment 1 ember kedveli
Szarvasbélszín-parázson
1 komment 4 ember kedveli
Fűszeres kecskesajt golyók
0 komment 1 ember kedveli
Meggyes golyók
0 komment 1 ember kedveli
Ananászos jércemellfalatok currys bundában sütve
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.