Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az erjesztett fekete babot tegyük tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni 20 percig, majd jól csepegtessük le.
Szedjünk le minden zsírt a bárányról, és szeleteljük fel a húst a rostokra merőlegesen 5 mm-es csíkokra, majd a rostok mentén 5 mm-es csíkokra.
Egy wokban vagy vastag fenekű serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, s amikor egészen forró, tegyük bele a bárányt, és keverve süssük 1-2 percig, enyhén megkapatva, majd vegyük ki, és tartsuk melegen. Ha a wok vagy a serpenyő nem elég nagy, két részletben süssük.
Háztartási papírtörlővel töröljük ki a wokot vagy a serpenyőt; öntsük bele a maradék olajat, s amikor egészen forró, adjuk hozzá a répát, a mogyoróhagymát, a chilipaprikát, a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 3-4 percen át, amíg a zöldség barnulni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a gombát, és süssük még 2-3 percig.
Öntsük hozzá a szójaszószt, a paradicsompürét, az alaplét (bort) és az erjesztett fekete babot. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 10 percig.
Főzzük a mártást nagy lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik, majd adjuk hozzá a húst, és melegítsük át az egészet 1 percig. Hintsük meg a korianderrel, és tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bárány helyett használhatunk csirkét, sovány kacsát vagy a tenger gyümölcseit.
A tálaláshoz: Kínáljuk rizslisztből készült tésztával vagy rizzsel, vagy készítsünk hozzá Zöldbabot szójaöntettel.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
projo2
2013.06.05 23:18
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagyobb gombafejek, kisebbek egyben2, erjesztett fekete, rostokra merőlegesen, rostok mentén, wokban vagy, wokot vagy, maradék olajat, zöldség barnulni, mártást nagy, kicsit besűrűsödik, tenger gyümölcseit, paradicsompürét, paradicsompüré, mogyoróhagymát, papírtörlővel, chilipaprikát, felszeletelve, használhatunk, szójaöntettel, felszeletelve, mogyoróhagyma, rizslisztből, korianderrel, csepegtessük, szójaszószt, merőlegesen, gyümölcseit, szeleteljük, serpenyőben, Díszítéshez, besűrűsödik, szeletekre, kevergetve, gombafejek, fokhagymát, báránycomb, szójaszósz, evőkanál erjesztett fekete, evőkanál dió- vagy olívaolaj, mogyoróhagyma felszeletelve, friss piros húsú chili, evőkanál gyömbér, evőkanál sötét szójaszósz, evőkanál paradicsompüré, Díszítéshez friss koriander,
|
|
|
|
|