Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A burgonyát megtisztitás után közepes nagyságúra felvágom és enyhén sós vizben puhára fözöm.Utána áttöröm és langyosra kihütöm.
A langyos tejben megfuttatom az élesztőt/ rakok bele egy kis porcukrot / majd azt is a burgonyához keverem.
A lisztet és a tojást hozzáadom a burgonyás masszához.
Jól kidolgozom a tésztát, letakarom és legalább fél órát hagyom pihenni meleg helyen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom közepesen vastagra és pogácsa szaggatóval kiszaggatom.Még itt is hagyhatom egy kicsit pihenni.
Ezután felmelegitem az olajat és a "pogácsákat " mindkét oldalon megsütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehet "csak " porcukorral megszórni vagy lekvárt rakhatunk rá.
Ez a nasi olcsó és elég kiadós.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.11 17:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
burgonyát megtisztitás, langyos tejben, burgonyához keverem, tojást hozzáadom, burgonyás masszához, megkelt tésztát, kicsit pihenni, nasi olcsó, felmelegitem, megtisztitás, porcukorral, kiszaggatom, megfuttatom, szaggatóval, burgonyához, pogácsákat, kidolgozom, nagyságúra, lisztezett, kinyújtom, rakhatunk, porcukrot, langyosra, burgonyás, hozzáadom, burgonyás, masszához, burgonyát, letakarom, közepesen, megszórni, hagyhatom, legalább, vastagra, burgonya, csipet, élesztő, porcukor, liszt, tojás, sütéshez olaj,
|
|
|
|
|
Lecsó
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
|
|
|
|
|