Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas citromtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :
» 5 tojás
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg liszt
» 1 cs sütőpor
» 1 cs vaníliás cukor
» csipet
» 1,5 ek. fahéj
» 1 dl olaj
» 1 dl víz
» A krémhez:
» 5 dl tejföl (20%-os)
» 5 dl habtejszín
» 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb citrom
» 13 dkg kristálycukor
» 1 cs .vaníliás cukor
» 1 cs. zselatin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
170 fokon tűpróbáig sütjük. egy 25 cm-es tortaformába tegyük
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.07 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztával kezdjük, vizet habosra, tojásfehérjék felvert, tálba öntjük, vaníliás cukrot, zselatint kevés, kihűlt piskótát, rétegek közé, maradék krémmel, éjszakát pihentetjük, tojásfehérjék, hozzákeverjük, felmelegítjük, kristálycukor, tojássárgákat, tortaformába, belekeverjük, összeálljon, elkészítjük, pihentetjük, lereszeljük, citromtorta, hozzáadjuk, visszahűlt, habtejszín, elkeverjük, beáztatjuk, hozzáadjuk, tortánkat, tésztával, piskótánk, langyosra, zselatint, tűpróbáig, tésztához, cukrokat, tésztához, tojás, porcukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, csipet, fahéj, krémhez, tejföl 20%-os, habtejszín, kisebb vagy nagyobb citrom, kristálycukor, vaníliás cukor, zselatin,
Csirke „popcorn”
1 komment 5 ember kedveli
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Nyár végi gyümölcsleves citrommal
1 komment 3 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya...
0 komment 21 ember kedveli
Töltött lecsó
0 komment 3 ember kedveli
Fügés-barackos sertéskaraj...
0 komment 1 ember kedveli
Tárkonyos leves
0 komment 2 ember kedveli
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Zöldbabos csirkecomb
0 komment 3 ember kedveli
Húsos töltött paradicsom
0 komment 5 ember kedveli
Magyaros gombócleves
1 komment 39 ember kedveli
Tejespite
0 komment 6 ember kedveli
Barackos csirke
0 komment 1 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Fokhagymás-csirkés spagetti
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.