Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas citromtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :
» 5 tojás
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg liszt
» 1 cs sütőpor
» 1 cs vaníliás cukor
» csipet
» 1,5 ek. fahéj
» 1 dl olaj
» 1 dl víz
» A krémhez:
» 5 dl tejföl (20%-os)
» 5 dl habtejszín
» 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb citrom
» 13 dkg kristálycukor
» 1 cs .vaníliás cukor
» 1 cs. zselatin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
170 fokon tűpróbáig sütjük. egy 25 cm-es tortaformába tegyük
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.07 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztával kezdjük, vizet habosra, tojásfehérjék felvert, tálba öntjük, vaníliás cukrot, zselatint kevés, kihűlt piskótát, rétegek közé, maradék krémmel, éjszakát pihentetjük, tojásfehérjék, hozzákeverjük, felmelegítjük, kristálycukor, tojássárgákat, tortaformába, belekeverjük, összeálljon, elkészítjük, pihentetjük, lereszeljük, citromtorta, hozzáadjuk, visszahűlt, habtejszín, elkeverjük, beáztatjuk, hozzáadjuk, tortánkat, tésztával, piskótánk, langyosra, zselatint, tűpróbáig, tésztához, cukrokat, tésztához, tojás, porcukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, csipet, fahéj, krémhez, tejföl 20%-os, habtejszín, kisebb vagy nagyobb citrom, kristálycukor, vaníliás cukor, zselatin,
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Citromkrém
0 komment 4 ember kedveli
Áfonyás charlotte
0 komment 2 ember kedveli
Pacalleves
0 komment 4 ember kedveli
Paradicsomos sügér !
0 komment 1 ember kedveli
Tzatziki
0 komment 7 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Spenót fasírt
0 komment 3 ember kedveli
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Kuszkusz csirkével, zöldségekkel !
0 komment 5 ember kedveli
Banánleves
0 komment 1 ember kedveli
Sörös gulyás
0 komment 3 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 18 ember kedveli
Zalai kosárka
2 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.