Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas citromtorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» A tésztához :
» 5 tojás
» 20 dkg porcukor
» 20 dkg liszt
» 1 cs sütőpor
» 1 cs vaníliás cukor
» csipet
» 1,5 ek. fahéj
» 1 dl olaj
» 1 dl víz
» A krémhez:
» 5 dl tejföl (20%-os)
» 5 dl habtejszín
» 2 db kisebb vagy 1 db nagyobb citrom
» 13 dkg kristálycukor
» 1 cs .vaníliás cukor
» 1 cs. zselatin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tésztával kezdjük. A tojássárgákat, a cukrokat, az olajat és a vizet habosra keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport és a fahéjat, végül óvatosan elkeverjük a tojásfehérjék felvert habjával.
170 fokon tűpróbáig sütjük. egy 25 cm-es tortaformába tegyük
Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A citrom(ok) héját lereszeljük. Egy tálba öntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom(ok) reszelt héját és leszűrt levét.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, felmelegítjük, majd ha langyosra visszahűlt, belekeverjük a krémbe.
Végül a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, és szintén hozzákeverjük.
A kihűlt piskótát 3-4 lapra vágjuk (attól függ, mennyire lett magas a piskótánk), a rétegek közé jó vastagon krémet kenünk, majd a maradék krémmel befedjük a tortánkat. Hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük, hogy jól összeálljon.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok!
0 komment 5 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.07 09:00
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tésztával kezdjük, vizet habosra, tojásfehérjék felvert, tálba öntjük, vaníliás cukrot, zselatint kevés, kihűlt piskótát, rétegek közé, maradék krémmel, éjszakát pihentetjük, tojásfehérjék, hozzákeverjük, felmelegítjük, kristálycukor, tojássárgákat, tortaformába, belekeverjük, összeálljon, elkészítjük, pihentetjük, lereszeljük, citromtorta, hozzáadjuk, visszahűlt, habtejszín, elkeverjük, beáztatjuk, hozzáadjuk, tortánkat, tésztával, piskótánk, langyosra, zselatint, tűpróbáig, tésztához, cukrokat, tésztához, tojás, porcukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor, csipet, fahéj, krémhez, tejföl 20%-os, habtejszín, kisebb vagy nagyobb citrom, kristálycukor, vaníliás cukor, zselatin,
Krumplifasírt
0 komment 24 ember kedveli
Mazsolás rizs
0 komment 4 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
Trüffeltorta...
0 komment 22 ember kedveli
Csirkemell gyümölcsmártásban
0 komment 5 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcskenyér barackízzel
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás-sajtos tekercs
0 komment 5 ember kedveli
Diós-banános piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Rakott hús 2
0 komment 32 ember kedveli
Sárgabarackos gombóc
0 komment 1 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 3 ember kedveli
Kedvenc szelet
0 komment 6 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 6 ember kedveli
Lencsepüré
0 komment 6 ember kedveli
Tradicionális német szilvás lepény
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.