Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marcipánmassza - Házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mandulabél
» 20 dkg porcukor
» fél dl víz a sziruphoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

Megjegyzés / tipp:

Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.
Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.
0 komment 18 ember kedveli sebaricsi
2012.08.22 17:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mandulát forró, újraforrástól számított, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt különféle, édes mandulába, keserű mandula, marcipán sajátos, összedolgozzuk, Marcipánmassza, legcélszerűbb, újraforrástól, kicsúsztatjuk, diódarálóval, érzékelhető, szétterítve, kellemetlen, marcipánhoz, fokozatosan, megfelelően, porcukorral, mandulákat, mandulával, ledaráljuk, mennyiségű, mandulabél, használunk, sziruposra, csomagolva, elegyítjük, különféle, aromákkal, ízesíteni, könnyedén, mandulabél, porcukor, sziruphoz,
Köménymagos rudacskák
0 komment 4 ember kedveli
Hajós egytálétel afriakai rabszolgamódra
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemell Wellington módra
1 komment 18 ember kedveli
Karácsonyi borkrémleves
0 komment 4 ember kedveli
Töltött kacsasült...
0 komment 6 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 8 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Tócsni cukkinivel és fokhagymával
0 komment 6 ember kedveli
Habos almás - nagyon finom
1 komment 88 ember kedveli
Pasta mozzarella
0 komment 1 ember kedveli
Borsos tokány paradicsompürével
0 komment 3 ember kedveli
hagymás pogácsa
0 komment 6 ember kedveli
Göcseji sertésjava recept
0 komment 1 ember kedveli
Húsgombócos zöldbableves
0 komment 3 ember kedveli
Tepsis rakott zöldség.
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.