Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marcipánmassza - Házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mandulabél
» 20 dkg porcukor
» fél dl víz a sziruphoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

Megjegyzés / tipp:

Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.
Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.
0 komment 18 ember kedveli sebaricsi
2012.08.22 17:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mandulát forró, újraforrástól számított, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt különféle, édes mandulába, keserű mandula, marcipán sajátos, összedolgozzuk, Marcipánmassza, legcélszerűbb, újraforrástól, kicsúsztatjuk, diódarálóval, érzékelhető, szétterítve, kellemetlen, marcipánhoz, fokozatosan, megfelelően, porcukorral, mandulákat, mandulával, ledaráljuk, mennyiségű, mandulabél, használunk, sziruposra, csomagolva, elegyítjük, különféle, aromákkal, ízesíteni, könnyedén, mandulabél, porcukor, sziruphoz,
Almás - sajtos virslisaláta
0 komment 3 ember kedveli
Kínai csirkeszárny
0 komment 1 ember kedveli
Bajai halászlé
1 komment 1 ember kedveli
Sült rizsgolyók
0 komment 18 ember kedveli
Csirkés rolád !
1 komment 9 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 8 ember kedveli
Sajtos-sonkás gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Kecskeméti csirke
0 komment 12 ember kedveli
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Macikrémes szelet
0 komment 3 ember kedveli
Francia mákos krémes szelet
0 komment 11 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Gyümölcsrizs...a gyerekek kedvence...
0 komment 10 ember kedveli
Babsaláta
0 komment 4 ember kedveli
Lecsós rakott hús
0 komment 4 ember kedveli
Pasta mozzarella
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.