Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marcipánmassza - Házilag recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg mandulabél
» 20 dkg porcukor
» fél dl víz a sziruphoz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
Felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk.
10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a cukros mandulával.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíteni. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát (lehetőleg nem aromát) keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

Megjegyzés / tipp:

Fóliába csomagolva sokáig eláll, hűtőben tartva.
Bevonó marcipánhoz 2-szer, vagy 3-szor több porcukrot használunk fel.
0 komment 18 ember kedveli sebaricsi
2012.08.22 17:54
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mandulát forró, újraforrástól számított, tiszta mandulákat, napig szétterítve, cukros mandulával, maradék mandulát, massza igényének, marcipánt különféle, édes mandulába, keserű mandula, marcipán sajátos, összedolgozzuk, Marcipánmassza, legcélszerűbb, újraforrástól, kicsúsztatjuk, diódarálóval, érzékelhető, szétterítve, kellemetlen, marcipánhoz, fokozatosan, megfelelően, porcukorral, mandulákat, mandulával, ledaráljuk, mennyiségű, mandulabél, használunk, sziruposra, csomagolva, elegyítjük, különféle, aromákkal, ízesíteni, könnyedén, mandulabél, porcukor, sziruphoz,
Grillezett csirkemell sült zöldségekkel
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszdió
0 komment 6 ember kedveli
Olaszos csirkecombok
0 komment 2 ember kedveli
Fonott kalács
0 komment 1 ember kedveli
Zabfalatok házilag
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Empanada
0 komment 2 ember kedveli
Gombakrémes palacsinta
1 komment 9 ember kedveli
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Lecsós rakott hús
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges " bogyós "csirkemell!
0 komment 3 ember kedveli
Csirkecomb sütőtökpürével
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-hagymás sült karaj
0 komment 18 ember kedveli
Túrópogácsa
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.