Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A sót elkeverem a citrom levével, és bedörzsölöm vele a halat. A só segít, hogy a felesleges víz távozzon a halból. Hagyom legalább fél órát pácolódni, de ha van időnk, egész éjszakán át is pihenhet a sós citromban.
Füstölés előtt lemosom a pácot és szárazra törlöm a halat.
A wok alját alufóliával kibélelem, és rászórom a bükkfa fűrészport, a tűzhelyet a legnagyobb fokozaton bekapcsolom, és hagyom, hogy melegedjen pár percig.
Ha már füstölög a fa, a halat grillrácsra téve beteszem a wokba, lefedem. Már csak várni kell a finom ízletes falatokra, úgy fél óra múlva kész is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat hozzá!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.23 19:11
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
citrom levével, bükkfa fűrészport, legnagyobb fokozaton, halat grillrácsra, finom ízletes, alufóliával, grillrácsra, bekapcsolom, bedörzsölöm, felesleges, melegedjen, legnagyobb, fűrészport, kibélelem, fűrészpor, tűzhelyet, pácolódni, fokozaton, elkeverem, citromban, falatokra, busafilé, füstölög, Füstölés, éjszakán, legalább, rászórom, távozzon, szárazra, beteszem, evőkanál, evőkanál tengeri, citrom leve, bükkfa fűrészpor,
|
|
|
|
|