Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, majd lecsepegtetjük. A bazsalikomot, a petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Sajtmártás: A besamelhez a 6 dkg vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, állandóan kevergetve fehér rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, beleszórjuk a parmezán sajtot, összekeverjük, és sűrű főzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A tésztát, a spárgát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a reszelt Pannónia sajtot, a sajtmártást a tálba rétegezzük. Mártás kerüljön a tetejére, amit megszórunk a maradék sajttal. Apróbb darabokban rászórjuk a vajat. A sütőben kb. 45 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kicsit hagyjuk hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 18:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
spárgát megtisztítjuk, petrezselymet leöblítjük, parmezán sajtot, tűzálló tálat, reszelt Pannónia, tálba rétegezzük, maradék sajttal, petrezselyemzöld, szerecsendióval, lecsepegtetjük, megtisztítjuk, felolvasztjuk, petrezselymet, petrezselymet, előmelegítjük, összekeverjük, bazsalikomot, bazsalikomot, szerecsendió, aranysárgára, felforraljuk, beleszórjuk, beletesszük, sajtmártást, rétegezzük, besamelhez, darabokban, zöldspárga, kevergetve, Sajtmártás, kevergetve, megszórunk, leöblítjük, zöldspárga, bazsalikom, petrezselyemzöld, lasagne tészta, reszelt emmentáli sajt, evőkanál liszt, csipet őrölt szerecsendió, parmezán sajt, cukor,
|
|
|
|
|