Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
előző este megpucoljuk az epret, többször átmossuk
a nagyobb darabokat felvágjuk, egészben is lehet hagyni vagy fel lehet vágni mind
a cukor felével megszórjuk, összerázzuk vagy keverjük, betesszük a hütőbe
másnap feltesszük főni kis lángon, fémlapot lehet használni a lábas alá
aki nem akarja darabosan, főzés előtt szitán áttörheti vagy turmixolhatja
mikor fő hozzáadjuk a cukrot
forrástól kezdve (kezd habozni) 2 órán át főzzük, aki keményebbre szeretné, az többet főzi
ezután hozzáadjuk a citromlevet
közbe-közbe belekavarunk, hogy ne égjen oda, a habot folyamatosan szedjük le a tetejéről(a habot fel lehet használni epres limonádénak)
akkor van kész, amikor már nem habzik
aki fél, hogy nem sikerül az használhat Gel-fixet, de akkor már nem lesz természetes, a főzési idő jóval csökken
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
forrón, jól kimosott és kiszárított üvegekbe tesszük, lekötjük, másnapig száraz dunsztba helyezzük
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.25 11:53
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
gyümölccsel egyenlő, nagyobb darabokat, cukor felével, többet főzi, habot folyamatosan, használhat Gel-fixet, turmixolhatja, folyamatosan, belekavarunk, kiszárított, természetes, keményebbre, limonádénak, gyümölccsel, rendszerint, citromlevet, megpucoljuk, összerázzuk, feltesszük, hozzáadjuk, hozzáadjuk, megszórjuk, mennyiségű, használhat, darabosan, betesszük, áttörheti, Eperdzsem, forrástól, használni, tetejéről, helyezzük, eper, nagyobb citrom,
|
|
|
|
|