Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülkös bableves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» kb 70 dkg bab
» 1csülök
» 2db sárgarépa
» 2 db fehérépa
» 2 db hagyma
» 15-20 szem egész fekete bors
» 3-4 gerezd fokhagyma
» babérlevél
» pirospaprika
» só
» 10dkg szalonna
» 3evőkanál liszt
» zellergumó
» 1db paradicsom egészben
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borsot. Félpuhára főzöm a csülköt a teatojással együtt.

Ekkor jöhetnek a só, a zöldségek és a bab. Karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, ha van felkockázott zellergumónk akkor azt is bátran belerakhatjuk, én egy paradicsomot is belerakok egészben (a végén könnyen kidobhatom, hiszen nem fő szét). Így is főzöm kb fél órát.

Ha úgy érezzük, hogy a csölök megfelelően megfőtt, kiszedjük a levesből, kicsontozzuk ízlés szerinti nagyságú darabokra vágjuk és visszaöntjük a levesbe.

Rántást készítünk. Én nem vagyok híve az olajnak, ezért apróra vágott szalonnát pirítok, és az abból kisülő zsírban aranysárgára pirítom a vöröshagymát. Belekeverek még 3 evőkanál lisztet, és vigyázva hogy le ne égjen továbbpirítom. A végén a tűzről lehúzva belekeverek 2 kávéskanál pirospaprikát is. Összekutyulom, és 2 deci hideg vízzel csomómentesen elkeverem. Ezt folyamatos kevergetés mellet beleöntöm a levesembe.

Már csak a csipetkét kell beleraknom, és készen is vagyok.
Megjegyzés / tipp:

Friss foszlós kenyeret adok mellé.Nyáron bográcsban készítem .
0 komment 16 ember kedveli xamada
2012.03.01 23:12
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
babot előző, zöldség zöldjét, teatojással együtt, végén könnyen, csölök megfelelően, abból kisülő, tűzről lehúzva, csipetkét kell, csomómentesen, belerakhatjuk, Összekutyulom, pirospaprikát, továbbpirítom, pirospaprika, vöröshagymát, paradicsomot, babérlevelet, kicsontozzuk, zellergumónk, visszaöntjük, felkockázott, aranysárgára, teatojással, megfelelően, Belekeverek, belekeverek, belepakolom, kevergetés, paradicsom, folyamatos, beleraknom, teatojásba, kidobhatom, babérlevél, 1csülök, sárgarépa, fehérépa, hagyma, szem egész fekete bors, gerezd fokhagyma, babérlevél, pirospaprika, 10dkg szalonna, 3evőkanál liszt, zellergumó, paradicsom egészben,
Borsóleves vajas galuskával.
0 komment 5 ember kedveli
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa
1 komment 14 ember kedveli
Citromos tárkonyos pulykaleves !
0 komment 10 ember kedveli
Sajtos keksz
0 komment 6 ember kedveli
Zöldségkrémleves
0 komment 2 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
1 komment 9 ember kedveli
Ízes kocka csokival !
0 komment 3 ember kedveli
Boszorkánykrém-geszenyével és almával-
0 komment 6 ember kedveli
Diókrémes sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Birsalmasajt
0 komment 9 ember kedveli
Kukoricás csirke
0 komment 2 ember kedveli
Oxfordi húspogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Diós-mazsolás kalács
0 komment 1 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Halászlé paprikás hagymásan
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.