Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1 dl langyos tejben 1 szem kockacukorral az élesztőt megkelesztjük (kb. 10 perc). Közben a tojás sárgáját a cukorral elkavarjuk, majd hozzáadjuk a tejet, amiben már a pici só is benne van. Ezt összekeverjük a liszttel, és hozzáadjuk az élesztőt is. Jól összedolgozzuk (én kézzel szoktam, de lehet fakanállal is), és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és ezzel is jól összedolgozzuk. Langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, kiszaggatjuk (egy kanállal), és minden gombócot megforgatunk a cukros dióban, és így rakjuk a tepsibe. 1/2 óráig ismét kelesztjük, és hideg sütőbe téve, lassú tűzön sütjük.
Vanília mártás:
A tojássárgát a cukorral elkeverjük, és hozzáadjuk a lisztet, majd 1 dl tejjel felengedjük. A maradék tejet felforraljuk, tehetünk bele vaníliás cukrot is, ezután beletesszük a kikevert tojássárgáját, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve még kavargatni kell kihűlésig, hogy ne "bőrösödjön" be.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez egy régi recept, nagymamámtól kaptam. Nagyon egyszerű elkészíteni, igaz kicsit sokáig tart, de megéri, mert nagyon finom!
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
drandrea
2012.10.02 11:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt megkelesztjük, tojás sárgáját, cukorral elkavarjuk, olvasztott vajjal, cukros dióban, cukorral elkeverjük, maradék tejet, kikevert tojássárgáját, tűzről levéve, régi recept, összedolgozzuk, összedolgozzuk, összekeverjük, kockacukorral, tojássárgáját, megkelesztjük, Aranygaluska, felforraljuk, kiszaggatjuk, megforgatunk, nagymamámtól, meglocsoljuk, tojássárgát, elkészíteni, felengedjük, beletesszük, olvasztott, olvasztott, fakanállal, hozzáadjuk, rétesliszt, kelesztjük, rétesliszt, kelesztjük, hozzáadjuk, hozzáadjuk, rétesliszt, élesztő, tojás sárgája, cukor pici, hintéshez darált, cukor, olvasztott, Vanília mártáshoz liter, tojás sárgája, cukor, púpos kanál rétesliszt,
|
|
|
|
|