Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított halnak a fejét, és farkát levágom. (A fejet farkat elteszem hallé alapba).A halat hosszába, a gerinc mentén elfelezem. .
A halat éles késsel 3-5 mm-ként keresztbe beirdalom úgy 5-8 mm mélyen, és hosszába is végig vágom a képen látható módon. A füstölt szalonna egyik részét nagyon vékony szeletekre vágom, a tepsi aljába lerakom.
Befűszerezem a halszeleteket.
A halat a szalonnára fektetem úgy, hogy az az irdalt oldalával felfelé legyen. A halat vékonyan bekenen étolajjal, a füstölt szalonna másik részéből,(amennyi szükséges) gyufányi csíkokat vágok, majd az irdalásba belerakom.
A tepsibe a hal és szalonna alá öntök egy deci száraz fehérbort, majd beteszem az előmelegített sütőbe, és 200 C fokon kb 40 percig sütöm. Amikor már "halvány pirosra" sült, akkor az addigra megpucolt és összezúzott fokhagymát finoman rákenem, és még 5-10 percig a sütő felső részében készre pirítom. Ekkor kész.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sültkrumplival, vagy tetszés szerinti körettel, csemegeuborkával tálalom. Száraz fehér, vagy vörös borral kell leöblíteni, mert átkozott a hal a harmadik vízbe.
Jó Étvágyat, Egészségükre!
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2012.10.24 16:58
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított halnak, fejet farkat, halat hosszába, gerinc mentén, halat éles, képen látható, füstölt szalonna, tepsi aljába, szalonnára fektetem, halat vékonyan, irdalásba belerakom, deci száraz, előmelegített sütőbe, addigra megpucolt, sütő felső, harmadik vízbe, csemegeuborkával, Sültkrumplival, előmelegített, megtisztított, halszeleteket, Befűszerezem, Egészségükre, összezúzott, leöblíteni, szeletekre, szalonnára, fokhagymát, beirdalom, keresztbe, szükséges, étolajjal, elfelezem, oldalával, halfűszer, megpucolt, kategória, fokhagyma, fehérbort, belerakom, irdalásba, szerinti, kg-os busa, füstölt szalonna, gerezd fokhagyma 3-5dkg, bors halfűszer,
|
|
|
|
|