Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almát vékonyra felszeleteljük, vagy legyaluljuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Kimérjük a vizet, 5 dl-t az almára öntünk, felforraljuk és a forrástól számított 10 percig alacsony hőfokon pároljuk. Közben a maradék vízben a pudingport csomómentesre keverjük és a párolt almára öntjük, még 2 percig keverjük. Egy tepsiben lerakunk egy réteg kekszet, ráöntjük az almás massza felét, egyenletesen elsimítjuk, újabb kekszréteg, majd alma következik, végül lerakjuk a harmadik sor kekszet.Kihűlés után az egészet bevonjuk olvasztott csokival.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A csokimázat dermedés előtt vékony késsel bejelölöm a kekszek találkozásánál, így könnyű szeletelni !
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
ica44
2012.01.26 15:32
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
almát vékonyra, almára öntünk, forrástól számított, maradék vízben, pudingport csomómentesre, párolt almára, tepsiben lerakunk, réteg kekszet, almás massza, egészet bevonjuk, csokimázat dermedés, kekszek találkozásánál, találkozásánál, felszeleteljük, vaníliáscukor, csomómentesre, egyenletesen, felforraljuk, legyaluljuk, olvasztott, bevonáshoz, következik, elsimítjuk, pudingport, hozzáadjuk, kekszréteg, szeletelni, csokimázat, háztartási, pudingpor, forrástól, bejelölöm, számított, vaníliás, Kimérjük, lerakunk, keverjük, ráöntjük, háztartási keksz, alma, csomag vaníliás pudingpor, cukor, vaníliáscukor, őrölt fahéj, étcsoki bevonáshoz,
|
|
|
|
|