Fogás: főétel, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A pulykamellet és a füstölt sajtot felszeleteljük.Sóval, borssal, pici fahéjjal beszórjuk.Teflon serpenyőben kevés olajat és az 1 dl fehérbort felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalát kicsit megsütjük.Utána tűzálló tálba, élükre állítva a sajt és a hússzeleteket felváltva felsorakoztatjuk, bacon is mehet közé. Majd beborítjuk bacon szalonnával.A 2 ek cukrot megpirítjuk, és hozzáöntjük a boros-olajos lét, amiben a hús sült, majd hozzáadjuk a 2 dl tejfölt és összekeverjük. Ezt egyenletesen ráöntjük a tálban sorakozó husira.Kb. 30 percig sütjük fólia alatt. A sütés félidejében megszórjuk az aszalt szilvával és tovább sütjük.Hagymás krumplipürével tálalhatjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Anyukám már kb. 13 éve ezt a finomságot tálalja Szentestén. Mennyei finom
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.12 21:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
füstölt sajtot, hússzeleteket mindkét, hússzeleteket felváltva, tálban sorakozó, sütés félidejében, aszalt szilvával, finomságot tálalja, felsorakoztatjuk, felforrósítjuk, felszeleteljük, krumplipürével, összekeverjük, hússzeleteket, hússzeleteket, pulykamellet, egyenletesen, hozzáöntjük, megpirítjuk, félidejében, serpenyőben, tálalhatjuk, szalonnával, beborítjuk, hozzáadjuk, karamellás, Szentestén, megszórjuk, finomságot, pulykamell, szilvával, beszórjuk, megsütjük, fehérbort, pulykamell filé, tejföl, cukor, fehérbor, bacon szalonna, aszalt szilva, olaj, bors, fahéj,
|
|
|
|
|