Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.
A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 12:57
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
|
|
|
|
|