Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 4 evőkanál porcukor
» vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» tojás
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» üveg szilvalekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.

Megjegyzés / tipp:

A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
0 komment 17 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
Pirított őzmáj-újhagymával
0 komment 4 ember kedveli
Teasütemény
1 komment 7 ember kedveli
Banántorta...
0 komment 20 ember kedveli
Sarkadi pecsenye!
0 komment 21 ember kedveli
Darás túrószelet
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
0 komment 12 ember kedveli
Csokoládés golyók
0 komment 1 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
1 komment 80 ember kedveli
Csíkos sütemény.
0 komment 8 ember kedveli
Bögrés farsangi fánk
1 komment 14 ember kedveli
Meggyes-rumos isler
0 komment 7 ember kedveli
Barackmag...
0 komment 10 ember kedveli
Banános tekercs
0 komment 8 ember kedveli
Egyszerű túrófánk
0 komment 10 ember kedveli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
0 komment 7 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.