Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 4 evőkanál porcukor
» vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» tojás
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» üveg szilvalekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.

Megjegyzés / tipp:

A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
0 komment 17 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
Csuka-tormamártással-
0 komment 1 ember kedveli
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Édesburgonyás penne
0 komment 1 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 3 ember kedveli
Fincsi kifli
0 komment 4 ember kedveli
Kelt szilvás lepény
0 komment 7 ember kedveli
Palacsinta zöldfűszerrel, karfiollal!
0 komment 6 ember kedveli
Házilag marinált lazac friss salátával és graten öntettel
0 komment 2 ember kedveli
Hamburger-csináld magad!-
0 komment 10 ember kedveli
Csőben sült tortellini !
0 komment 3 ember kedveli
Sex on the beach (hűsítő női koktél)
0 komment 4 ember kedveli
Grillezett hal sajtos salátával
0 komment 2 ember kedveli
Lebbencsleves
0 komment 3 ember kedveli
Ünnepi répatorta
0 komment 4 ember kedveli
Kalapos csók
0 komment 10 ember kedveli
Kakaós panna cotta
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.