Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 4 evőkanál porcukor
» vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» tojás
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» üveg szilvalekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.

Megjegyzés / tipp:

A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
0 komment 17 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Raffaello házilag
0 komment 32 ember kedveli
Joghurtos eper szelet
0 komment 13 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Csokis-karamellás torta
0 komment 2 ember kedveli
Túrógolyó
0 komment 17 ember kedveli
Birsalma sajt
0 komment 6 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Chilis tarja sült hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Ananászos sertéskaraj
0 komment 1 ember kedveli
Konyakmeggy bon-bon házilag
0 komment 7 ember kedveli
Gesztenyés álom
0 komment 5 ember kedveli
Almás mézes
0 komment 3 ember kedveli
Csipkelekvárral töltött aranygaluska.
1 komment 7 ember kedveli
Sajtos muffin
0 komment 6 ember kedveli
Borsós-gombás csirkemell
0 komment 31 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.