Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Császármorzsa... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 4 evőkanál porcukor
» vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» tojás
» 4 dl tej
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» üveg szilvalekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet mély tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a mandulát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük. A szilvalekvárt 1 ek. rummal összekeverjük, felmelegítjük.

Megjegyzés / tipp:

A császármorzsát tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és a meleg szilvalekvárral kínáljuk.
0 komment 17 ember kedveli szelidszeder
2012.01.13 12:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
mazsolát langyos, tojásokat kettéválasztjuk, lisztet mély, vaníliás cukrot, robotgép keverőspiráljával, tojásfehérjéhez kevés, tésztába forgatjuk, citrom héját, vajat felforrósítjuk, császármorzsát tálaláskor, meleg szilvalekvárral, kettéválasztjuk, tojásfehérjéhez, szilvalekvárral, felforrósítjuk, császármorzsát, felmelegítjük, szilvalekvárt, belereszeljük, Császármorzsa, tojássárgákat, összekeverjük, előmelegítjük, szilvalekvár, aranybarnára, meglocsoljuk, citromlevet, porcukorral, beleöntjük, megszórjuk, Hozzáadjuk, Hozzáadjuk, tálaláskor, szitáljuk, porcukrot, forgatjuk, betesszük, liszt, evőkanál porcukor, vaníliás cukor, mazsola, evőkanál, tojás, citrom, üveg szilvalekvár, vaníliás porcukor szóráshoz,
Császármorzsa meggyel (smarni)
0 komment 11 ember kedveli
Étcsokoládés-torta
0 komment 2 ember kedveli
Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
0 komment 12 ember kedveli
Fahéjas csiga
0 komment 4 ember kedveli
Lazacos tekercs...
0 komment 2 ember kedveli
Ír szódakenyér
1 komment 15 ember kedveli
BROKKOLIKRÉMLEVES
0 komment 4 ember kedveli
Rózsafánk
2 komment 15 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Főzött Csokikrém
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Csirkés-zöldséges cannelloni
0 komment 6 ember kedveli
Mojito-koktél
0 komment 11 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 7 ember kedveli
Szőlős pite
0 komment 2 ember kedveli
Cibereleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.