Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karfiolt rózsáira szedtem, további kisebb darabokra vágtam, egy edényben felengedtem vízzel, amihez kevés ecetet adtam (így később nem fő szét, és ha volna benne, a bogarakat is kiáztatja).
A póréhagymát függőlegesen kettévágtam, és a rétegek közé engedve a folyóvizet megmostam, karikáztam, fazékba löttyintett kevés olívaolajra dobtam.
A répát megtisztítottam, 1-1,5 centis darabokra kockáztam, majd a hagymához adtam, fedő alatt együtt pároltam, időnként megkevertem.
A krumplit is megtisztítottam, kockáztam, a többihez adtam, megszórtam ételízesítővel és borssal. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Forrásig nagy lángon, utána közepesre visszavéve, félig lefedve főztem, míg a répa már közel teljesen megpuhult. Ekkor hozzáadtam a karfiolt. A friss kelbimbók pici torzsájának végét levágtam, kereszt alakban bemetszettem, a levesbe dobtam, ahonnan még 8-9 percig, annak puhulásáig főztem. (Ha mirelit a kelbimbó, néhány perc is elegendő.)
Végül beletettem a csipetnyi sáfrányt, de ezzel már nem főztem. Gyönyörű sárgára színezte a levest és különleges ízt adott neki.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.05 18:27
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karfiolt rózsáira, edényben felengedtem, póréhagymát függőlegesen, rétegek közé, folyóvizet megmostam, répát megtisztítottam, hagymához adtam, többihez adtam, friss kelbimbók, levesbe dobtam, csipetnyi sáfrányt, megtisztítottam, megtisztítottam, ételízesítővel, függőlegesen, zöldségleves, bemetszettem, felengedtem, olívaolajra, megkevertem, Felengedtem, löttyintett, torzsájának, vöröshagyma, ételízesítő, póréhagymát, kettévágtam, folyóvizet, póréhagyma, karikáztam, megszórtam, puhulásáig, visszavéve, hozzáadtam, beletettem, különleges, kelbimbók, póréhagyma vagy vöröshagyma, szál répa, krumpli, ételízesítő só, bors, kelbimbó, karfiol, csipet sáfrány,
|
|
|
|
|