Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg pulykacomb filé
» 20 dkg rizs
» só
» őrölt bors
» pirospaprika
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 vöröshagyma
» 40 dkg szalonna
» 1 fej káposzta
» 2 szelet pirított kenyér
» 2 csokor kapor
» 1 evőkanál ecet
» A rántáshoz 3 fakanál liszt és 2 fakanál sertészsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A káposztát leveleire szedjük, és forró, sós, ecetes vízzel leöntjük. Ebben állni hagyjuk, míg kihűl, majd öt literes üvegbe tesszük. Enyhén sós vízzel felöntjük, kaprot teszünk bele, pirított kenyeret nyomkodunk a tetejére, lefedjük egy kistányérral, és napon 2-3 napig érleljük.
A pulykahúst, füstölt szalonnát, fokhagymát és vöröshagymát ledaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük a rizzsel együtt. Fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk. Az előre bekovászolt káposzta leveleit lecikkezzük, és kis darabokra tépjük. Megtöltjük pulykahúsos masszával. Tölcséralakban felcsavarjuk, és a végeit benyomkodjuk. A sertészsíron liszttel világos rántást készítünk, ezzel kikenjük a cserépedényünk (vagy fazekunk) alját, és oldalát. Egy csokor kaprot teszünk az aljába, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük az apró töltött káposztákat. Enyhén megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem teljesen ellepje. Ne öntsük tele, mert akkor a főzés során könnyen kifut! Lefedjük, és sütőben (vagy kemencében) másfél órán át főzzük. Kb. két órát állni hagyjuk, hogy lassan hűljön ki.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen más húsból is elkészíthető, nem csak pulykahúsból.
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.01.18 10:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
káposztát leveleire, nagyobb tálba, rizzsel együtt, előre bekovászolt, végeit benyomkodjuk, sertészsíron liszttel, csokor kaprot, apró töltött, főzés során, cserépedényünk, Tölcséralakban, belehelyezzük, vöröshagymát, kistányérral, felcsavarjuk, sertészsíron, pulykahúsból, elkészíthető, pirospaprika, benyomkodjuk, összegyúrjuk, pulykahússal, bekovászolt, pulykahúsos, Fűszerezzük, káposztákat, lecikkezzük, vöröshagyma, fokhagymát, ledaráljuk, sertészsír, pulykahúst, nyomkodunk, paprikával, Megtöltjük, pulykacomb filé, rizs, őrölt bors, pirospaprika, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, szalonna, káposzta, szelet pirított kenyér, csokor kapor, evőkanál ecet,
Almás töltött fánk
0 komment 2 ember kedveli
Epres-Banán turmix
0 komment 3 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Csevap
0 komment 4 ember kedveli
Duplán citromos keksz !
0 komment 4 ember kedveli
Sonkás tészta zsemlemorzsával
1 komment 5 ember kedveli
Aszalt szilvás nyúl
0 komment 1 ember kedveli
Sáfrányos karfiolleves
0 komment 3 ember kedveli
Melengető téli tea
0 komment 8 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Santa Barbara
1 komment 2 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Sólet
2 komment 6 ember kedveli
Tejfölös tepsis burgonya
0 komment 12 ember kedveli
Egyszerű csíkos bon bon
0 komment 1 ember kedveli
Részeges nyúl
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.