Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg pulykacomb filé
» 20 dkg rizs
» só
» őrölt bors
» pirospaprika
» 5 gerezd fokhagyma
» 1 vöröshagyma
» 40 dkg szalonna
» 1 fej káposzta
» 2 szelet pirított kenyér
» 2 csokor kapor
» 1 evőkanál ecet
» A rántáshoz 3 fakanál liszt és 2 fakanál sertészsír
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A káposztát leveleire szedjük, és forró, sós, ecetes vízzel leöntjük. Ebben állni hagyjuk, míg kihűl, majd öt literes üvegbe tesszük. Enyhén sós vízzel felöntjük, kaprot teszünk bele, pirított kenyeret nyomkodunk a tetejére, lefedjük egy kistányérral, és napon 2-3 napig érleljük.
A pulykahúst, füstölt szalonnát, fokhagymát és vöröshagymát ledaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük a rizzsel együtt. Fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk. Az előre bekovászolt káposzta leveleit lecikkezzük, és kis darabokra tépjük. Megtöltjük pulykahúsos masszával. Tölcséralakban felcsavarjuk, és a végeit benyomkodjuk. A sertészsíron liszttel világos rántást készítünk, ezzel kikenjük a cserépedényünk (vagy fazekunk) alját, és oldalát. Egy csokor kaprot teszünk az aljába, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük az apró töltött káposztákat. Enyhén megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem teljesen ellepje. Ne öntsük tele, mert akkor a főzés során könnyen kifut! Lefedjük, és sütőben (vagy kemencében) másfél órán át főzzük. Kb. két órát állni hagyjuk, hogy lassan hűljön ki.
Megjegyzés / tipp:

Bármilyen más húsból is elkészíthető, nem csak pulykahúsból.
0 komment 6 ember kedveli mildiko50
2012.01.18 10:05
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
káposztát leveleire, nagyobb tálba, rizzsel együtt, előre bekovászolt, végeit benyomkodjuk, sertészsíron liszttel, csokor kaprot, apró töltött, főzés során, cserépedényünk, Tölcséralakban, belehelyezzük, vöröshagymát, kistányérral, felcsavarjuk, sertészsíron, pulykahúsból, elkészíthető, pirospaprika, benyomkodjuk, összegyúrjuk, pulykahússal, bekovászolt, pulykahúsos, Fűszerezzük, káposztákat, lecikkezzük, vöröshagyma, fokhagymát, ledaráljuk, sertészsír, pulykahúst, nyomkodunk, paprikával, Megtöltjük, pulykacomb filé, rizs, őrölt bors, pirospaprika, gerezd fokhagyma, vöröshagyma, szalonna, káposzta, szelet pirított kenyér, csokor kapor, evőkanál ecet,
Vörösboros pirított sertésmáj
0 komment 11 ember kedveli
Sajtos karika
0 komment 2 ember kedveli
Szósz egresből
0 komment 3 ember kedveli
Karácsonyi tojáslikőr
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti sárga túró
0 komment 10 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenye kocka-pudingos
0 komment 2 ember kedveli
Baconbe göngyölt csirkemáj...
0 komment 10 ember kedveli
Hurkával töltött burgonya!
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos túrós pogácsa!
1 komment 16 ember kedveli
Tócsi
0 komment 8 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
4 évszak-pizza-
0 komment 7 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 4 ember kedveli
Borókás báránysült
1 komment 2 ember kedveli
Lecsó
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.