Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kráfli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 600 g sertésháj
» 950 g liszt
» 2 tojás
» ½ ek só
» ½ ek cukor
» 175 g tejföl
» 150 ml száraz fehérbor
» 100 ml szénsavas víz
» tálaláshoz :
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hájba 150 g lisztet alaposan beledolgozunk, hűtőbe tesszük.
A maradék, 800 g lisztet a többi hozzávalóval (tojás, só, cukor, tejföl, fehérbor, víz) jól összedolgozzuk, majd nagyjából kinyújtjuk (nem kell vékonyra, szabályosra sem). A hűtőből kivesszük a hájat és széles, életlen pengéjű késsel, vagy a kezünkkel egyenletesen rákenegetjük a hájat a kinyújtott tésztára. A tésztát félbe, majd a két szélső részét középre hajtjuk. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük.
Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihen tetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
600 g hájból rengeteg hájas tésztánk lesz. Nagy részét, több kis ökölnyi gombóccá gyúrva, le is fagyaszthatjuk. (Legközelebb ennyivel könnyebb dolgunk lesz).
A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. Amennyi tésztából szeretnénk, kráflit készítünk: a téglalap alakúra kinyújtott tésztát 5 cm széles csíkokra vágjuk, a csíkokból rombuszokat, majd a rombuszokat kereszt irányban félbevágva kapjuk a háromszögeket.
Tepsire rendezzük a kráflikat (tehetjük közel egymáshoz, mert oldalirányban nem, csak felfelé nőnek meg sütés közben) és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kisültek, porcukorba forgatjuk őket.

Megjegyzés / tipp:

költség:
600 Ft
költség egy főre:
100 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
többi hozzávalóval, hűtőből kivesszük, kezünkkel egyenletesen, kinyújtott tésztára, tésztát félbe, sütőt előmelegítjük, téglalap alakúra, csíkokból rombuszokat, rombuszokat kereszt, összehajtogatjuk, összedolgozzuk, fagyaszthatjuk, előmelegítjük, beledolgozunk, megismételjük, háromszögeket, oldalirányban, elkészítettem, hozzávalóval, félretesszük, egyenletesen, aranyszínűre, rákenegetjük, Legközelebb, szabályosra, rombuszokat, rombuszokat, pihentetjük, hajtogatást, pihentetést, pihentetjük, elteltével, alkalommal, kinyújtjuk, porcukorba, sertésháj, liszt, tojás, cukor, tejföl, száraz fehérbor, szénsavas, tálaláshoz, porcukor,
Kókuszos sütőtökleves
0 komment 1 ember kedveli
Bolondos gomba
0 komment 9 ember kedveli
Főtt marhahús -áfonyás szilvaszósszal-
0 komment 1 ember kedveli
Almás karamellás kocka!
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell sajtmártással, pirított zöldségekkel
0 komment 2 ember kedveli
Szezámmagos csirke,mint a kínai konyhán
0 komment 84 ember kedveli
Mandulás csirke-zöldborsóval---
0 komment 4 ember kedveli
Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
0 komment 6 ember kedveli
Babapiskóta torta
0 komment 18 ember kedveli
sütőtök-krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 6 ember kedveli
Pina colada koktél
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Szerelem kávé
0 komment 4 ember kedveli
Szanyi legényfogóleves
0 komment 1 ember kedveli
Kecskesajtos-baconös-túrós pikáns rétes
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.