Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kráfli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 600 g sertésháj
» 950 g liszt
» 2 tojás
» ½ ek só
» ½ ek cukor
» 175 g tejföl
» 150 ml száraz fehérbor
» 100 ml szénsavas víz
» tálaláshoz :
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hájba 150 g lisztet alaposan beledolgozunk, hűtőbe tesszük.
A maradék, 800 g lisztet a többi hozzávalóval (tojás, só, cukor, tejföl, fehérbor, víz) jól összedolgozzuk, majd nagyjából kinyújtjuk (nem kell vékonyra, szabályosra sem). A hűtőből kivesszük a hájat és széles, életlen pengéjű késsel, vagy a kezünkkel egyenletesen rákenegetjük a hájat a kinyújtott tésztára. A tésztát félbe, majd a két szélső részét középre hajtjuk. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük.
Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihen tetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
600 g hájból rengeteg hájas tésztánk lesz. Nagy részét, több kis ökölnyi gombóccá gyúrva, le is fagyaszthatjuk. (Legközelebb ennyivel könnyebb dolgunk lesz).
A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. Amennyi tésztából szeretnénk, kráflit készítünk: a téglalap alakúra kinyújtott tésztát 5 cm széles csíkokra vágjuk, a csíkokból rombuszokat, majd a rombuszokat kereszt irányban félbevágva kapjuk a háromszögeket.
Tepsire rendezzük a kráflikat (tehetjük közel egymáshoz, mert oldalirányban nem, csak felfelé nőnek meg sütés közben) és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kisültek, porcukorba forgatjuk őket.

Megjegyzés / tipp:

költség:
600 Ft
költség egy főre:
100 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
többi hozzávalóval, hűtőből kivesszük, kezünkkel egyenletesen, kinyújtott tésztára, tésztát félbe, sütőt előmelegítjük, téglalap alakúra, csíkokból rombuszokat, rombuszokat kereszt, összehajtogatjuk, összedolgozzuk, fagyaszthatjuk, előmelegítjük, beledolgozunk, megismételjük, háromszögeket, oldalirányban, elkészítettem, hozzávalóval, félretesszük, egyenletesen, aranyszínűre, rákenegetjük, Legközelebb, szabályosra, rombuszokat, rombuszokat, pihentetjük, hajtogatást, pihentetést, pihentetjük, elteltével, alkalommal, kinyújtjuk, porcukorba, sertésháj, liszt, tojás, cukor, tejföl, száraz fehérbor, szénsavas, tálaláshoz, porcukor,
Lecsós csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Füstölt- húsos- tárkonyos leves
0 komment 1 ember kedveli
Kacsasült fahéjas almával
0 komment 2 ember kedveli
mikrós Túrótorta
0 komment 9 ember kedveli
Aranygaluska
0 komment 7 ember kedveli
Morgós csúcs
0 komment 3 ember kedveli
Burgonyás gombaleves
0 komment 2 ember kedveli
madártejszelet
0 komment 7 ember kedveli
Étcsokoládés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
Tojáslikőrös máktorta.
0 komment 3 ember kedveli
Görög gyümölcsleves gyümölcsdarabokkal
1 komment 1 ember kedveli
Normál kenyér kenyérsütőgéppel készítve
0 komment 8 ember kedveli
Húsos túró puffancs
0 komment 4 ember kedveli
Finom kalács
0 komment 14 ember kedveli
Káposztàs tèszta
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.