Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A 4 szelet csont nélküli sertéskarajt sózunk, borsozunk és lisztbe mártunk. Egy serpenyőben, amelybe mind a négy szelet hús elfér, felmelegítünk 4 evőkanál napraforgóolajat 2 evőkanál vajjal. A húsok mindkét oldalát megsütjük kb. 8-10 perc alatt. A húsok közé 4 gerezd fokhagymát teszünk, és minden hússzeletre egy babérlevelet. Megszórjuk kakukkfűvel. Aláöntünk egy kevés húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk. Kiszedjük a hússzeleteket egy tányérra, és lefedjük alufóliával. A szaftba 2 evőkanál kakukkfüves borecetet öntünk, és alaposan kiforraljuk. Felöntjük fél csésze húslevessel és fél csésze vízzel, és beforraljuk egy kicsit. Miután levesszük a tűzről, teszünk bele egy darab vajat, hogy a mártás szép fényes legyen, és öntsük a húsra úgy, hogy minden szeletre jusson egy gerezd fokhagyma is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.19 06:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
négy szelet, húsok mindkét, húsok közé, kevés húslevest, darab vajat, mártás szép, gerezd fokhagyma, napraforgóolajat, napraforgóolaj, hússzeleteket, felmelegítünk, sertéskarajt, babérlevelet, Kakukkfüves, kakukkfűvel, serpenyőben, Kakukkfüves, alufóliával, kiforraljuk, húslevessel, beforraljuk, hússzeletre, kakukkfüves, Megszórjuk, fokhagymát, babérlevél, megsütjük, Kiszedjük, levesszük, fokhagyma, Felöntjük, borecetet, borsozunk, szelet csont nélküli karaj, evőkanál, evőkanál napraforgóolaj, gerezd fokhagyma, babérlevél, kakukkfű, húsleves, liszt, bors,
|
|
|
|
|