Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mártáshoz apróra vágom a hagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert, majd az olajban megpárolom. Közben a húst 2 evőkanál forró olajba keverem, sóval, borssal ízesítem, 1 dl borral felöntöm, majd addig párolom, míg minden levét elfövi. Összekeverem a húst és a zöldségeket, hozzáadom a paradicsompürét, a zellert és a petrezselymet, meg a maradék húslevest. Lefedve, teljesen puhára főzöm, majd szitán áttöröm és minden folyadékot kinyomok belőle. A rizst megfőzöm, lecsöpögtetem, majd a paradicsomos mártással és a reszelt sajttal összekeverem. Golyókat formálok úgy, hogy a rizs közepére egy-egy húsmasszát rakok és a rizzsel befedem. Felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom és 30 percre hűtőbe teszem. Végül forró olajban megsütöm, konyhai papírtörlőre szedem. A maradék paradicsomos mártással tálalom.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon fincsi.
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bejusss
2014.02.03 19:03
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
mártáshoz apróra, olajban megpárolom, maradék húslevest, rizst megfőzöm, paradicsomos mártással, reszelt sajttal, rizs közepére, rizzsel befedem, maradék paradicsomos, paradicsompürét, zsemlemorzsába, petrezselymet, lecsöpögtetem, papírtörlőre, zsemlemorzsa, petrezselyem, paradicsomos, összekeverem, paradicsomos, Összekeverem, vöröshagyma, zöldségeket, paradicsom, folyadékot, megpárolom, húsmasszát, sárgarépát, fokhagymát, rizsgolyók, mártással, hozzáadom, mártáshoz, mártással, sárgarépa, húslevest, rizs, marhahús, sajt, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, sárgarépa, zeller, étolaj, sűrített paradicsom, fehérbor, húsleves, csokor zeller, csokor petrezselyem, ízlés szerint bors, ízlés szerint, tojás, adag zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|