Fogás: főétel, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Eléggé sós, szép parasztsonka darabot vásároltam, ezért beáztattam legalább 3-4 órára hideg vízbe. Leöntöm a vizet róla és felöntöm friss hideg vízzel. Teszek a vízbe egy félbevágott fokhagyma fejet, egy megpucolt és félbevágott vöröshagyma fejet. Pár darab babérlevelet, fekete borsot és borókabogyót. Felteszem a legkisebb lángra és szép lassan fölmelegítem. Forrástól számítva főzöm 30-40 percet.
Leveszem a tűzről és a saját levében hagyom kihűlni. A kihűlt léből kiveszem a sonkát, a levet le zsírtalanítom le és leszűröm.
A sonkát tálalom tormával, majonézzel, mustárral, Globus Ínyenc mártással, friss zöldségekkel és főtt tojással.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A sonka levét felhasználhatjuk levesek, főzelékek, rizottók készítéséhez.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
magyaritunde
2013.12.10 15:42
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vizet róla, félbevágott fokhagyma, legkisebb lángra, saját levében, kihűlt léből, sonkát tálalom, sonka levét, felhasználhatjuk, zsírtalanítom, babérlevelet, borókabogyót, parasztsonka, fölmelegítem, készítéséhez, zöldségekkel, félbevágott, vöröshagyma, borókabogyó, félbevágott, vöröshagyma, babérlevél, tálaláshoz, tálaláshoz, vásároltam, beáztattam, feketebors, majonézzel, tálaláshoz, megpucolt, Forrástól, legkisebb, zöldségek, Felteszem, nyers füstölt sonka, fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, szem feketebors, szem borókabogyó, főzéshez, ecetes torma tálaláshoz, friss zöldségek tálaláshoz,
|
|
|
|
|
Krémes
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
|
|
|
|
|