Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldségleves kapros húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg leveszöldség(sárgarépa,fehérrépa ,zeller ,karalábé)
» 1 közepes vöröshagyma
» 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott )
» 25 dkg gomba
» 5 dkg zsír,vagy olaj
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 db.húsleveskocka
» őrőlt bors
» kakukkfű
» só
» aprított petrezselyem
» A húsgombóchoz:
» 50 dkg darált hús,(sertés,baromfi)
» 10 dkg kerekszemű rizs
» 1 kis vöröshagyma,3 gerezd foghagyma
» majoránna,egy csokor kapor (télen szárított)
» 1 tojás
» őrőlt bors
» valamint 2-3 dl tejszín
» aprított petrezselyem,citromlé ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, együtt főzzük lassan kb. fél órát.
A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.10 10:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokor kapor, levest feltesszük, gombát daraboljuk, hagymákat finomra, zöldségeket magas, hagymákkal együtt, leves újra, húsos masszából, levesbe eresztjük, főzés végén, összekeverjük, húsleveskocka, hozzávalókkal, leveskockával, Zöldségleves, petrezselyem, húsgombóchoz, petrezselyem, húsgombóchoz, húsgombóccal, leveszöldség, vöröshagyma, megpároljuk, Felhevített, felengedjük, kakukkfűvel, fűszerezzük, fűszerezzük, citromlével, zöldségeket, zöldségeket, pihentetjük, tálalhatjuk, vöröshagyma, fagyasztott, zsiradékon, közepes vöröshagyma, zöldborsó télen fagyasztott, gomba, zsírvagy olaj, evőkanál liszt, húsleveskocka, őrőlt bors, kakukkfű, aprított petrezselyem, húsgombóchoz, darált hús sertésbaromfi, kerekszemű rizs, tojás, őrőlt bors, valamint tejszín,
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Túrós tészta, törpeharcsa pörkölttel
0 komment 4 ember kedveli
Gombakrémleves
0 komment 5 ember kedveli
Kínai csirkeszárny
0 komment 1 ember kedveli
Tökös-mákos kalács
1 komment 3 ember kedveli
Tárkonyos raguleves túrógombóccal
0 komment 3 ember kedveli
Tonhalas tojáskrém
0 komment 2 ember kedveli
Fasírt másképp !
2 komment 65 ember kedveli
Amerikai csokis keksz
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Nahát torta
0 komment 1 ember kedveli
Töltött fasírt
1 komment 29 ember kedveli
Karamelles tejszínkrémes sütemény
0 komment 6 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 4 ember kedveli
Túrósfánk
2 komment 12 ember kedveli
Mikrós diós süti
0 komment 6 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.