Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldségleves kapros húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg leveszöldség(sárgarépa,fehérrépa ,zeller ,karalábé)
» 1 közepes vöröshagyma
» 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott )
» 25 dkg gomba
» 5 dkg zsír,vagy olaj
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 db.húsleveskocka
» őrőlt bors
» kakukkfű
» só
» aprított petrezselyem
» A húsgombóchoz:
» 50 dkg darált hús,(sertés,baromfi)
» 10 dkg kerekszemű rizs
» 1 kis vöröshagyma,3 gerezd foghagyma
» majoránna,egy csokor kapor (télen szárított)
» 1 tojás
» őrőlt bors
» valamint 2-3 dl tejszín
» aprított petrezselyem,citromlé ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, együtt főzzük lassan kb. fél órát.
A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.10 10:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokor kapor, levest feltesszük, gombát daraboljuk, hagymákat finomra, zöldségeket magas, hagymákkal együtt, leves újra, húsos masszából, levesbe eresztjük, főzés végén, összekeverjük, húsleveskocka, hozzávalókkal, leveskockával, Zöldségleves, petrezselyem, húsgombóchoz, petrezselyem, húsgombóchoz, húsgombóccal, leveszöldség, vöröshagyma, megpároljuk, Felhevített, felengedjük, kakukkfűvel, fűszerezzük, fűszerezzük, citromlével, zöldségeket, zöldségeket, pihentetjük, tálalhatjuk, vöröshagyma, fagyasztott, zsiradékon, közepes vöröshagyma, zöldborsó télen fagyasztott, gomba, zsírvagy olaj, evőkanál liszt, húsleveskocka, őrőlt bors, kakukkfű, aprított petrezselyem, húsgombóchoz, darált hús sertésbaromfi, kerekszemű rizs, tojás, őrőlt bors, valamint tejszín,
Linzer dióval megszórva
0 komment 3 ember kedveli
Őszibarackos currys pulyka felsőcomb
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös sült sertésszelet
0 komment 11 ember kedveli
Erdei gyümölcsös tiramisu...
0 komment 15 ember kedveli
Chilis sütötök leves
0 komment 1 ember kedveli
Vega rakott krumpli
0 komment 1 ember kedveli
Házi erős paprika
0 komment 2 ember kedveli
Krémes almás kocka
0 komment 1 ember kedveli
Töltött pecsenyekacsa zsemleágyon
0 komment 7 ember kedveli
Barackos-körtés piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Gombás Csirkemell
0 komment 3 ember kedveli
Epres-Banán turmix
0 komment 3 ember kedveli
Laktató burgonya
0 komment 29 ember kedveli
Tejszínes lencseleves
0 komment 6 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
Téli rakottas
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.