Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldségleves kapros húsgombóccal recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg leveszöldség(sárgarépa,fehérrépa ,zeller ,karalábé)
» 1 közepes vöröshagyma
» 25 dkg zöldborsó (télen fagyasztott )
» 25 dkg gomba
» 5 dkg zsír,vagy olaj
» 1 evőkanál liszt
» 1-2 db.húsleveskocka
» őrőlt bors
» kakukkfű
» só
» aprított petrezselyem
» A húsgombóchoz:
» 50 dkg darált hús,(sertés,baromfi)
» 10 dkg kerekszemű rizs
» 1 kis vöröshagyma,3 gerezd foghagyma
» majoránna,egy csokor kapor (télen szárított)
» 1 tojás
» őrőlt bors
» valamint 2-3 dl tejszín
» aprított petrezselyem,citromlé ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húsgombóchoz a rizst 1-1 rizs-víz arányban félig megpároljuk. A hozzávalókkal jól összekeverjük, pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A zöldségeket és a gombát daraboljuk, a hagymákat finomra aprítjuk.
Felhevített zsiradékon a zöldségeket magas hőfokon a hagymákkal együtt pároljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, majd a gombát, és tovább pároljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, sózzuk borsozzuk, a leveskockával, kakukkfűvel fűszerezzük.
Amikor a leves újra forr, nedves kézzel apró gombócokat formázunk a húsos masszából, a levesbe eresztjük, együtt főzzük lassan kb. fél órát.
A főzés végén tejszínnel dúsítjuk, petrezselyemzölddel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok.
0 komment 4 ember kedveli erzsikepuskas
2014.02.10 10:31
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csokor kapor, levest feltesszük, gombát daraboljuk, hagymákat finomra, zöldségeket magas, hagymákkal együtt, leves újra, húsos masszából, levesbe eresztjük, főzés végén, összekeverjük, húsleveskocka, hozzávalókkal, leveskockával, Zöldségleves, petrezselyem, húsgombóchoz, petrezselyem, húsgombóchoz, húsgombóccal, leveszöldség, vöröshagyma, megpároljuk, Felhevített, felengedjük, kakukkfűvel, fűszerezzük, fűszerezzük, citromlével, zöldségeket, zöldségeket, pihentetjük, tálalhatjuk, vöröshagyma, fagyasztott, zsiradékon, közepes vöröshagyma, zöldborsó télen fagyasztott, gomba, zsírvagy olaj, evőkanál liszt, húsleveskocka, őrőlt bors, kakukkfű, aprított petrezselyem, húsgombóchoz, darált hús sertésbaromfi, kerekszemű rizs, tojás, őrőlt bors, valamint tejszín,
Lajosi mézes
0 komment 4 ember kedveli
Gumimaci
0 komment 18 ember kedveli
"Buja " csokitorta !
0 komment 9 ember kedveli
Szilvás-rácsos
0 komment 1 ember kedveli
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
0 komment 17 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Kacsasült almás savanyú káposztával.
0 komment 3 ember kedveli
Póréhagymaszószos csirkemell tésztával
0 komment 1 ember kedveli
Winzer Röszti
0 komment 3 ember kedveli
Citromos rizsgolyók
0 komment 6 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Diós krémes
1 komment 6 ember kedveli
Sörbunda alatt sült karaj krumplival
0 komment 7 ember kedveli
Karfiolos-sonkás tészta ,sajtszószban...
0 komment 20 ember kedveli
Kókuszos meggyes muffin !
0 komment 5 ember kedveli
Kovász
1 komment 19 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.