Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasszuk kézzel vagy kenyérsütőgép dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra hosszat kelesztjük.Lisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A csíkokat háromszögekre vágjuk és lazán feltekerjük kifli formára. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással, egy kis sóval megszórjuk még a tetejét, és rászórjuk a köménymagot, vagy szezámmagot vagy reszelt sajtot. Előmelegített sütőben közepes fokozaton megsütjük aranysárgára.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sonkát vagy bacont lehet a kifli belsejébe tekerni
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.07 10:45
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tésztához valókat, csíkokat háromszögekre, kifliket tepsibe, kifli belsejébe, összedolgozzuk, sorakoztatjuk, kenyérsütőgép, Előmelegített, háromszögekre, megkenéséhez, megdagasszuk, aranysárgára, gyúródeszkán, felfuttatott, feltekerjük, szezámmagot, köménymagos, köménymagot, megszórjuk, kelesztjük, Lisztezett, kinyújtjuk, megsütjük, tésztából, tésztához, fokozatán, teáskanál, rászórjuk, megkenjük, tetejüket, liszt, pohár tejföl, margarn, teáskanál, megkenéséhez, tojás,
|
|
|
|
|