Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozunk, a tészta annál omlósabb lesz. Ha elkészült, fóliába becsomagolva egy órára a hűtőbe tesszük. A sajtot lereszeljük, a vöröshagymát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A császárszalonnát 1 cm-es csíkokra vágjuk és néhány darabot félreteszünk. Ha nem találtunk sült császárt, a füstölt főtt változat is tökéletesen megfelel. A tojásokat felverjük, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk, majd a tejföllel jó krémesre keverjük. Beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Egy kapcsos tortaformát vagy egy mélyebb, peremes 22-24 cm átmérőjű formát kenjünk ki margarinnal és béleljük ki a tésztával úgy, hogy kb. 3-4 cm pereme legyen. Tegyünk rá alufóliát és így süssük 10-12 percig. Utána vegyük ki, vegyük le a fóliát, majd a tésztán rendezgessük el a szalonna, illetve gombaszeleteket. Ezután borítsuk rá és szépen oszlassuk el a tejfölös, petrezselymes, tojás keveréket. A tetejét szórjuk meg bőven a reszelt sajttal rátéve a maradék szalonnát és a hagymaszeleteket. Ugyanazon a hőmérsékleten süssük 30-35 percig.Ha készen van, kapcsoljuk ki a sütőt és további 5 percig hagyjuk bent. Előfordulhat, hogy egy kicsit összeesik, de ez nem jelent gondot. Vegyük ki és a formában hagyjuk kihűlni. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom. Paradicsommal, vagy más, vágott savanyúsággal tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Olcsó és finom!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.23 15:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
üveg szeletelt, tészta hozzávalóit, keverőtálba tesszük, tészta annál, hűtőbe tesszük, sajtot lereszeljük, vöröshagymát megpucoljuk, füstölt főtt, tojásokat felverjük, apróra vágott, sütőt melegítsük, kapcsos tortaformát, tésztán rendezgessük, tetejét szórjuk, reszelt sajttal, maradék szalonnát, hőmérsékleten süssük, kicsit összeesik, formában hagyjuk, hagymaszeleteket, császárszalonnát, gombaszeleteket, császárszalonna, savanyúsággal, petrezselymet, petrezselymes, hőmérsékleten, Paradicsommal, Előfordulhat, vöröshagymát, becsomagolva, félreteszünk, rendezgessük, összegyúrjuk, petrezselyem, megpucoljuk, hozzávalóit, töltelékhez, tökéletesen, lereszeljük, margarinnal, Beletesszük, vöröshagyma, keverőtálba, tortaformát, Hozzávalók tésztához, liszt, hideg margarin felkockázva, tojás, csipet, evőkanál hideg víz, margarin kenéshez, Hozzávalók töltelékhez, sült császárszalonna, üveg szeletelt gomba, tojás, evőkanál tejföl, bors, kisebb vöröshagyma, petrezselyem zöld, trappista vagy ementáli sajt,
|
|
|
|
|