Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilváslepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 30 dkg liszt,
» 13 dkg vaj / margarin,
» 5 dkg cukor,
» 1,5 dl tejföl,
» 2 tojássárgája,
» késhegynyi
» Töltelékhez:
» 1 kg szilva,
» 10 dkg darált dió / 4-5 kanál zsemlemorzsa,
» 10 dkg cukor,
» késhegynyi fahéj
» Szilva bevonásához:
» 10 dkg porcukor,
» 5 dkg zsemlemorzsa,
» 5 db tojás,
» 5 kanál tejföl,
» fél citrom reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
Félórai pihentetés után kinyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra helyezzük. Tojásfehérjével megkenjük és letakarva pihentetjük, amíg eredeti magasságának kétszeresére emelkedik, ezalatt a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. Elkészítjük a tejfölös fedőanyagot: a tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, a morzsával, nagyon parányi sóval, végül hozzákeverjük tojások felvert habját.
A megkelt tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót / morzsát, egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott szilvát, majd rászórjuk a fahéjas cukrot és végül rákenjük a tejfölkrémet.
Mérsékelten forró sütőben, kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

kajsziból is nagyon finom
0 komment 3 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejfölben, tejfölös fedőanyagot, tejfölt elkeverjük, tojások sárgájával, megkelt tésztára, darált diót, kimagozott szilvát, fahéjas cukrot, Tojásfehérjével, Szilváslepény, hozzákeverjük, magasságának, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, citromhéjjal, tejfölkrémet, egyenletesen, egyenletesen, tojássárgája, kétszeresére, bevonásához, Elkészítjük, fedőanyagot, Mérsékelten, leszárított, pihentetjük, Töltelékhez, kizsírozott, élesztővel, elkeverjük, kimagozzuk, pihentetés, késhegynyi, kinyújtjuk, Tésztához, liszt, margarin, cukor, tejföl, tojássárgája, késhegynyi, Töltelékhez, szilva, darált kanál zsemlemorzsa, cukor, késhegynyi fahéj, Szilva bevonásához, porcukor, zsemlemorzsa, tojás, kanál tejföl, citrom reszelt héja,
Petőfi leves grízgaluskával
0 komment 6 ember kedveli
Lecsós csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Spagetti saláta
0 komment 1 ember kedveli
Régimódi krumplis palacsinta
0 komment 12 ember kedveli
Rántott hagymakarika
0 komment 5 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
0 komment 9 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Joghurtos-meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Hússal töltött tészta
1 komment 10 ember kedveli
OLASZOS RÁNTOTT SZELET
0 komment 5 ember kedveli
Spárga erőleves.
0 komment 1 ember kedveli
Kocsonya hagyományos módon
3 komment 10 ember kedveli
Kelbimbó leves vajas galuskával
0 komment 4 ember kedveli
Rigatoni fűszeres hússal, brokkolival!
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.