Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilváslepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 30 dkg liszt,
» 13 dkg vaj / margarin,
» 5 dkg cukor,
» 1,5 dl tejföl,
» 2 tojássárgája,
» késhegynyi
» Töltelékhez:
» 1 kg szilva,
» 10 dkg darált dió / 4-5 kanál zsemlemorzsa,
» 10 dkg cukor,
» késhegynyi fahéj
» Szilva bevonásához:
» 10 dkg porcukor,
» 5 dkg zsemlemorzsa,
» 5 db tojás,
» 5 kanál tejföl,
» fél citrom reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
Félórai pihentetés után kinyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra helyezzük. Tojásfehérjével megkenjük és letakarva pihentetjük, amíg eredeti magasságának kétszeresére emelkedik, ezalatt a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. Elkészítjük a tejfölös fedőanyagot: a tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, a morzsával, nagyon parányi sóval, végül hozzákeverjük tojások felvert habját.
A megkelt tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót / morzsát, egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott szilvát, majd rászórjuk a fahéjas cukrot és végül rákenjük a tejfölkrémet.
Mérsékelten forró sütőben, kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

kajsziból is nagyon finom
0 komment 3 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejfölben, tejfölös fedőanyagot, tejfölt elkeverjük, tojások sárgájával, megkelt tésztára, darált diót, kimagozott szilvát, fahéjas cukrot, Tojásfehérjével, Szilváslepény, hozzákeverjük, magasságának, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, citromhéjjal, tejfölkrémet, egyenletesen, egyenletesen, tojássárgája, kétszeresére, bevonásához, Elkészítjük, fedőanyagot, Mérsékelten, leszárított, pihentetjük, Töltelékhez, kizsírozott, élesztővel, elkeverjük, kimagozzuk, pihentetés, késhegynyi, kinyújtjuk, Tésztához, liszt, margarin, cukor, tejföl, tojássárgája, késhegynyi, Töltelékhez, szilva, darált kanál zsemlemorzsa, cukor, késhegynyi fahéj, Szilva bevonásához, porcukor, zsemlemorzsa, tojás, kanál tejföl, citrom reszelt héja,
Gombás-tejszínes csirke
1 komment 1 ember kedveli
Ribizlis vaníliakrém
0 komment 1 ember kedveli
Friss kevert saláta
0 komment 2 ember kedveli
Körözöttel töltött sajttekercs
0 komment 7 ember kedveli
Rántott sertésköröm
5 komment 13 ember kedveli
Meggyes habos
1 komment 14 ember kedveli
Krumplis pogácsa
0 komment 4 ember kedveli
Túrós-gyümölcsös palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Wokban sült sertés csíkok.
0 komment 4 ember kedveli
Velővel töltött gomba hagymaágyon
2 komment 4 ember kedveli
Áfonyás sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Csirkemell narancsmártással
2 komment 4 ember kedveli
sajtos csirkemellfilé
0 komment 5 ember kedveli
Pácolt csirkemell
1 komment 6 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2020 TVN.HU Kft.