Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Szilváslepény recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» Tésztához:
» 30 dkg liszt,
» 13 dkg vaj / margarin,
» 5 dkg cukor,
» 1,5 dl tejföl,
» 2 tojássárgája,
» késhegynyi
» Töltelékhez:
» 1 kg szilva,
» 10 dkg darált dió / 4-5 kanál zsemlemorzsa,
» 10 dkg cukor,
» késhegynyi fahéj
» Szilva bevonásához:
» 10 dkg porcukor,
» 5 dkg zsemlemorzsa,
» 5 db tojás,
» 5 kanál tejföl,
» fél citrom reszelt héja
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A langyos tejfölben feloldott élesztővel kelt, omlós tésztát készítünk.
Félórai pihentetés után kinyújtjuk, és kizsírozott sütőlapra helyezzük. Tojásfehérjével megkenjük és letakarva pihentetjük, amíg eredeti magasságának kétszeresére emelkedik, ezalatt a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. Elkészítjük a tejfölös fedőanyagot: a tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, reszelt citromhéjjal, a morzsával, nagyon parányi sóval, végül hozzákeverjük tojások felvert habját.
A megkelt tésztára egyenletesen rászórjuk a darált diót / morzsát, egyenletesen elosztjuk rajta a kimagozott szilvát, majd rászórjuk a fahéjas cukrot és végül rákenjük a tejfölkrémet.
Mérsékelten forró sütőben, kb. 35-40 percig sütjük.
Megjegyzés / tipp:

kajsziból is nagyon finom
0 komment 3 ember kedveli szalai0913
2012.10.07 09:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
langyos tejfölben, tejfölös fedőanyagot, tejfölt elkeverjük, tojások sárgájával, megkelt tésztára, darált diót, kimagozott szilvát, fahéjas cukrot, Tojásfehérjével, Szilváslepény, hozzákeverjük, magasságának, zsemlemorzsa, zsemlemorzsa, citromhéjjal, tejfölkrémet, egyenletesen, egyenletesen, tojássárgája, kétszeresére, bevonásához, Elkészítjük, fedőanyagot, Mérsékelten, leszárított, pihentetjük, Töltelékhez, kizsírozott, élesztővel, elkeverjük, kimagozzuk, pihentetés, késhegynyi, kinyújtjuk, Tésztához, liszt, margarin, cukor, tejföl, tojássárgája, késhegynyi, Töltelékhez, szilva, darált kanál zsemlemorzsa, cukor, késhegynyi fahéj, Szilva bevonásához, porcukor, zsemlemorzsa, tojás, kanál tejföl, citrom reszelt héja,
Csokis sült alma
0 komment 6 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Brassói apró pecsenye...
1 komment 73 ember kedveli
Leveles szív
0 komment 5 ember kedveli
Mézes krémes
0 komment 11 ember kedveli
Méteres torta
0 komment 3 ember kedveli
Márton szelet.
0 komment 5 ember kedveli
Almáspite
0 komment 13 ember kedveli
Resztelt máj
1 komment 4 ember kedveli
Gazdag palacsinta
0 komment 10 ember kedveli
Linzer
0 komment 5 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Citromos-paradicsomos csirkecomb
0 komment 4 ember kedveli
Cseresznyés palacsinta
0 komment 2 ember kedveli
Diókrémes sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.