Fogás: desszert, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A vajat és a cukrot, a narancshéjat, sót, lisztet, sütőport aromát kézzel alaposan összemorzsolom , majd közepesen kemény tésztává gyúrom össze.
Ezután folpackba csomagolom és a hűtőbe rakom legalább 1-2 órára.
Kiveszem a tésztát a hűtőből , 6 egyenlő részre elosztom , majd azokat rúddá sodrom .
3 rudat visszarakok a hűtőbe, a többit 10-10 darabba vágom és kis golyókat csinálok belőle.
Az összesből 60 kis golyó lesz.
A sütőt előmelegítettem már 200 fokra, a tepsibe sütőpapírt raktam .
A kis golyókat a tepsibe teszem egymás mellé, s berakom a sütőbe és kb: 10 -12 percig sütöm .
A többit is ugyanígy készítem el s hagyom kihűlni korongokat.
2-2 korongot nutellával vagy karamellkrémmel "ragasztok " össze.
Ha ezzel megvagyok mindegyik korong szélét kókuszreszelékben megforgatom .
A korongokat tálcára rendezem és kb: 1-2 óra múlva már fogyasztható is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Sütés után egy kicsit kemények a korongok , de a krémtől egy idő múlva megpuhulna , tehát előre elkészíthető sütiről van szó.
A tészta kívül kissé ropogós, belül pedig omlós, a krémtől csak finomabb.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
ibolya58
2012.11.10 21:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hűtőbe rakom, többit 10-10, sütőt előmelegítettem, tepsibe sütőpapírt, tepsibe teszem, korongokat tálcára, kicsit kemények, tészta kívül, krémtől csak, előmelegítettem, karamellkrémmel, kókuszreszelék, összemorzsolom, narancshéjat, elkészíthető, karamellkrém, fogyasztható, megforgatom, visszarakok, csomagolom, sütőpapírt, korongokat, Karamellás, narancshéj, megpuhulna, korongokat, nutellával, közepesen, cukrozott, összesből, folpackba, ragasztok, megvagyok, mindegyik, ugyanígy, cukor, cukrozott narancshéj aprítva, pici, vanília aroma, csésze liszt=27, sütőpor, nutella, karamellkrém, kókuszreszelék,
|
|
|
|
|